Massor med skinn

Nu har jag fått hem två fulla säckar med fina får/lammskinn. Det är "skörden" från 2010 som nu varit på beredning i Tranås. De flesta är grå i olika nyanser men även en del vita, ett svart och ett brunt. Det bruna är tackan Dockan som fick lämna livet för att hon hade haft juverinflammation som gjorde att hon bara hade en spene. Oftast fick hon tre lamm och då blev det problem. Det största grå skinnet är från vår elaka bagge. Jag har haft många olika baggar under åren men den här sista var det värsta jag mött. Det var verkligen livsfarligt att ta sig in i fårhuset när han var där. Både Anders och jag drog en lättnadens suck när han togs bort. Då hade vi stått ut i tre år med honom.Det gick bra

I dag opererades Dominans. Anders tog emot samtalet från veterinären som berättade att det var klart och att han nu var tillbaks i boxen hos Domina. Det var lite nervöst för det finns ju alltid en risk med sövning och synnerhet på hästar som lätt skadar sig under uppvaknandet. Det var så himla skönt att veta att den risken var över. I morgon ska jag prata med veterinären efter att de lagt om benet för då kan de rapportera mer om hur det ser ut.

Grattis har nu fått flytta över till Bouchettes hage så att hon inte behöver gå ensam när de andra står på kliniken. Det var så kul när jag släppte ihop dem för de satte ihop nosarna bytte lite luft och så var allt klart. De står tillsammans och vilar och äter ihop. Det verkar som om Grattis håller sig i närheten hela tiden.


Grattis gillar att bo med en tjej

Det blir operation

Dominans sår har haft en mycket negativ utveckling. Han har klarat sig bra så till vida att han inte behövt någon antibiotika men däremot har det bildats mycket svallkött och man kunde se att det här inte skulle läka snyggt. I dag for vi iväg till veterinärkliniken för att de där skulle försöka fixa till det. Dominans har ju aldrig åkt transport så vi startade redan en timme tidigare med lastningen för att ha tid på oss. Min kompis Lena kom hit och hjälpte mig. För att det skulle gå så lätt som möjligt backade jag transporten mot stalldörren. Då blir luckan mer plan och så finns det inga sidor att smita ut på. Jag halmade hela luckan också. All förberedelse var mödan värt för han gick i stort sett in direkt tillsammans med Domina. När vi hade åkt hela vägen till veterinären stod han så fint bredvid Domina med huvudet över bommen precis som det ska vara. Han var helt lös i transporten för man ska inte sätta fast föl.


En bild på Dominans, som man aldrig kan få nog av

Väl framme konstaterade veterinären att det både behövdes karvas bort svallkött och så skulle han försöka frilägga hudfliken och sy fast den. För att det skulle gå att genomföra måste Dominans sövas och ligga på operationsbordet. Så vi fick lämna kvar både Domina och Dominans. Efter operationen kommer det bli boxvila under en längre tid för att stygnen inte ska gå upp och så att det hinner läka ordentligt. Det kommer bli en jobbig period. När de ändå har sövt honom föreslog veterinären att han skulle kastrera honom så jag har bestämt att de får göra det också så är det avklarat.

Studiebesök

Dags för kursomgång två på Grön omsorg. I dag åkte vi på studiebesök till Borensberg utanför Motala. Där finns en gård som heter Högby och bl a har de daglig verksamhet på gården. Vilken driftig lantbrukare. Innan han startade grön omsorg byggde han en pool för rörelsehindrade och nu har han byggt en jättefin spaanläggning. Ovant men vackert med det i lantbruksmiljö. De har massor med kunder som kommer för en skön stund och en del sover över.


Stora poolen. Just nu övertäckt med en plast.

Vi var ju där för att se den dagliga verksamheten så vi blev runtguidad på området för att se byggnader och djur som ingick i verksamheten. Sedan berättade de praktiskt om en dag ihop med brukarna och så var det en från Motala kommun och berättade om hur de placerar brukarna på gården. Allt var så intressant och det var fantastiskt att få se hur de hade byggt upp det hela.


Pysselrummet i den dagliga verksamheten

Underverk med nålar

När vi var ute på ridtur under jullovet red jag bakom Elin. Jag tyckte att hon så sned ut i bakdelen så jag bestämde mig för att ringa min equiterapeut. Innan han hann komma hit kände jag också att Bouchette fick tillbaka lite av sin spänning i ena sidan. Det känns när det händer för när jag rider lyfts min skinka på ett annat sätt i sadeln.


Elin uppställd för behandling

Sverker kom idag. Han jobbar mest med akupunktur. Jag gillar det sättet för det är så effektivt. Alltid händer det så stora saker med hästarna. Han började med Elin. Jag hade rätt att hennes bäcken var på olika höjd och det var rejält också.


Nålarna monterade

På Bouchette hittade han också genast problemet. Han är så skicklig.


Undersökning av Bouchette

Elin svarade mycket bra på behandlingen och hela snedheten försvann. Bouchette skulle inte heller behöva någon mer behandling.

Vildkatten

I dag lyckades jag fånga vår vildkatt på bild. Så här ser hon/han ut.Man ser ögonen på som glimmar på bilden men i övrigt är den helt svart och lite långhårig. Den vill ha ett säkerhetsavstånd på minst fem meter annars vågar den inte komma fram och äta. Vi matar den tre gånger om dagen. Den äter upp en jätteburk kattmat om dagen. Våra andra fyra katter gör inte tillsammans slut på en burk ens. Vildkatten ser väldigt fin ut i pälsen nu och intrycket är att den inte är mager. Det är lite svårt att bedöma exakt när man inte kan ta i den.

Vilken tur jag hade

Nu i hlegen var jag och Anders i väg för att laga min bil som stod kvar där jag var på kurs helgen innan. Reservdelen hade kommit på posten och vi hade ett helt däck med oss. Typiskt nog så började det snöa en massa just när vi närmade oss stället. Det tog ett tag att byta och så på med däcket. Anders upptäcker då att fjädern vid det andra framhjulet är av på samma sätt. Vad märkligt. Om jag hade dundrat ner i en grop med bilen hade jag förstått men nu på vintervägarna är det ovanligt jämnt att köra.

När jag tänker på vad som kunde ha hänt om jag kört in den avbrutna fjädern i däcket när jag legat på större väg i 90 km/timmer blir man förskräckt. Ibland ska man ha lite tur. Vi lyckades i alla fall få hem bilen till gården så nu står den och väntar på en ny reserdel till den andra sidan.


Avbrutna fjädrar med sylvass spets

Mycket lägerbokningar

Det är verkligen full rulle på lägerbokningarna i år. Nu har jag bara ett par ströplatser kvar på våra barn/ungdomsläger under sommaren. Förra året startade efterfrågan först i april när vintern hade börjat ge sig. Jag tror att alla var i chock den vintern. De enorma snömängderna och kylan hade vi inte upplevt på väldigt länge så alla blev som förlamade. Den här vintern känns det som alla är mer i fas. Vi har nog helt enkelt vant oss.

Även en hel del mammor med barn och även en pappa har bokat in sig på våra familjeläger. Jag har utökat med ytterligare ett under sommaren i år. Däremot har jag inte lika många i maj. Jag har en del att göra på gården inför sommaren så därför kände jag att jag måste avsätta lite extra tid till det.


Hästarna hämtas i hagen

LCHF

LCHF är förkortningen på den kost som jag och Anders numera håller oss till. Det betyder lågt med kolhydrater och högt med fett (animaliskt). Måste säga att det är helt fantastiskt så bra man mår av den. Efter de första dagarnas besvär med abstinens har det bara flutit på. Det är en så fantastisk känsla av att känna sig mätt och nöjd hela dygnet runt. Man äter mycket mer fett än tidigare så vi har blivit storkonsumenter på vispgrädde. Förutom det så går det åt mycket mer ägg och så steker vi numera bara i riktigt smör. Jag börjar nu vänja mig vid att jag inte behöver lasta så himla mycket mat på tallriken. Det där är psykologiskt och en svår vana att bryta. Men jag blir mätt på så mycket mindre numera. Jag går ner i vikt i maklig takt och det är också bra. Andra hälsovinster vi har märkt är att vi är mycket piggare, sover mycket bättre och Anders allergihosta har helt upphört. Vi är bara i början av vårt nya spännande liv.

Mjöl är förbjudet så det är en del maträtter och så bröd som blir problem att laga (trodde jag). Men den som letar den hittar. Nätet är en fantastiskt forum. Nu har vi provat LCHF-pannkakor och i morgon ska vi göra LCHF-pizza. Häromdagen bakade jag ett jättegott hårt bröd som jag verkligen rekommenderar er alla att göra. Så superlätt.

Hårt bröd på LCHF-vis


3 dl riven stark ost
4,5 dl fröer eller nötter (jag använder sesam, pumpa, solros och psyllaiumfrön, men det går bra med mandel, hasselnötter eller annat)
3 ägg
1 stor nypa salt

Blanda ost och frön noga. Blanda ner ägg och salt. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Jag använde en lilleman och det gick lätt. Bred ut i ett jämt lager som täcker hela plåten.
Grädda i 175 grader i 15 min. Skär fyrkanter och vänd på bitarna. Ställ in i ugnen för att torka på eftervärmen.

Supergoda även som snacks.


Hacke hackspett

Vår hackspett som håller till vid fågelbordet varenda dag har börjat se väldigt burrig ut i fjäderdräkten. Undrar om den är sjuk? Den kan ju knappast rugga den här tiden på året. När jag gick ut på eftermiddagen såg jag att den satt på stammen på körsbärsträdet i trädgården. Inte alls högt upp så hade katten kommit då ...... In och hämtade kameran och så närmade jag mig honom försiktigt.Han sover djupt och märker inget.Oj, nu vaknade han och kollar in mig.Stoppar in näbben under vingen igen och somnar om. Jag är bara några meter ifrån.Ska hon aldrig gå härifrån?


Tittut

I morse när jag kom ner till stallet möttes jag av tre små svarta lamm. Det var Bounty, min svarta tacka som hade fått lamm. Tidigt kan man säga. Andra halvan av mars eller i april är mer lagom. Då är det inte långt till betessäsongen. Nu kommer de små få knapra ensilage i stället. Jag trodde inte att hon skulle lamma så här tidigt för de fyrlingar hon hade förra året diade hon långt in på hösten.


Bounty med två av sina lamm

Bounty är en välidgt bra mamma. Hon hade varit så noga att vara långt in i fårhuset när de föddes och alla var pigga och hade fått mat. Nu är de instängda med grindar så att de inte kan ta sig ut och komma bort. Jag hängde upp en värmelampa nu i kväll för det verkar bli en ganska kall natt.

I köptagen

Renoveringen med Lillstugan makar sig sakta framåt. Jag har nu börjat planera för inredningen och kikar på annonser för att se om jag kan fynda något av det som behövs. Tidigare har vi köpt en spis med ugn och idag fick jag tag i ett kylskåp. Det var mycket fräscht och såg knappt använt ut. Jag ska nu leta efter en liten diskbänk. Det är så idiotiskt med en ho så kravet är att det är en diskho och en sköljho.Jag satt just och tittade efter ett nytt matbord. Lutar åt ett runt. Det dök upp en bild på ett nästan svart och plötsligt kom jag på att vi har ett gammalt ekbord stående någonstans i förråden. Ska kolla det innan jag fortsätter att leta.

Rejäl sårskada

Dominans har nog lekt för mycket med Bouchette för helt plötsligt hade han lyckats skära upp ett sår på ena bakbenet. Från början så var det inte alls djupt ut och det var väldigt fint. Men hästar är konstiga djur för de får nästan alltid infektioner i sina sår. Vädret med kyla är ju gynnsamt och det är rent med snön. Trot det så försämrades såret när jag var borta på kurs så benet var som en stock på söndagen. I morse ringde jag veterinären men när jag kom ner till Dominans tyckte jag benet ändå inte var lika svullet och såret såg ganska OK ut. Jag tog några bilder som jag skickade till veterinären. Vad praktiskt det är att göra så. Nu valde han att inte åka hit för han skulle i alla fall inte kunna göra så mycket. Jag ska pensla på en vätska som jag ändå hade hemma redan. Den ska förhindra att det bildas svallkött. Nu håller vi tummarna för att det läker fint utan en massa annan medicin.


Miljon till salu

Miljon har varit ute på foder i Uppsala i två år nu. Inom en månad kommer han tillbaka för de har sagt upp kontraktet. Jag har just gjort i ordning en annons på honom för nu tänker jag sälja honom. Han är slutmätt, har tävlat en del och har jättefina vitsord från domarna på tävlingarna. Dessutom är han trevlig, okomplicerad att åka iväg med. En stabil kille som kommer bli världens kompis till någon ryttare som vill ha en riktigt fin ponny och som siktar på de stora uppgifterna.


Miljon på tävling med sin fodervärd

Miljons pappa heter Juno Rory och han tog 11 SM-medaljer i dressyr, de flesta i guld, så han har en del att brås på.

Kurs med gräsligt slut

Jag varit på kurs under både fredagen och lördagen. En spännande kurs som handlade om hur mycket man faktiskt kan påverka att rätt saker händer. Har man negativa tankar inte tror att man ska lyckas då gör man inte heller det. På kursen jobbade vi med olika metoder för att inte hamna i detta negativa tänkande.  Jag var ganska trött i huvudet när de två kursdagarna var slut och såg fram emot att åka hem och äta lite gott och sedan sjunka ner i gungstolen.


Här på Fräkentorp var vi på kurs

Kursen var på en gård en liten bit utanför Malmköping så jag hade ca 3 mil hem. När jag startade bilen inne på gården fick jag motorstopp för det var trögt att köra bakåt. Ibland ramlar det ner snö så man får köra över en liten kulle så jag tog lite fart genom att gasa på bättre. Jag började sedan köra framåt men kom inte många meter för det kändes så konstigt i bilen. Stannade och klev ut och konstaterade att ena framdäcket var helt tomt. Punka! Vi ringde på mannen som var i lagårn och han kom och hjälpte mig att byta däck. Det tog tid men till slut så startade jag bilen och började rulla iväg. Kom efter en liten snutt ut på allmänna vägen men oj vad det lät. Stannade genast. Det måste vara något som däcket skrapar mot tänkte jag. Det trasiga däcket var helt sönderskuret och jag blev rädd att det skulle hända med reservdäcket också. Mannen såg att jag hade stannat igen så han kom efter. Han började känna efter innanför däcket och det visade sig att att fjädern gått helt av. Spetsen som bildats vid brottet var supervass så det var den som hade skurit sönder däcket. Vi fick loss den ena trasiga biten men resten satt kvar men med spetsen inåt. Sedan fick jag backa tillbaka bilen hela vägen till deras gårdsplan och få in den till sidan så den inte stod i vägen. Min kompis Eva som vi hade kursen hos fick offra sin lördagkväll och köra hem mig till Rocklösa. Oj, vad jag var trött när jag väl kom hem.

Grön omsorg

Grön omsorg kallar LRF verksamhet på gårdar då man jobbar med funktionshindrade eller människor som behöver lugnet, djuren och naturen för att bli friska. I dag startade kursen inom detta område som jag nu ska gå 8 gånger. Vi fick höra så många bra exempel på hur man kan använda sin gård i olika sammanhang. Det är sällan man tänker på vilken resurs det verkligen är med miljön, stora ytor, djuren, naturen, skogen och allt runt omkring. Alla som jobbar inom detta område får så nöjda kunder för alla människor mår så bra i en sådan miljö. Dessutom är alla arbetsuppgifter äkta och inte påhittade. Vi fick också lära oss om alla förbättringar som blir med människor som erbjuds aktiviteter på gårdar. Nästa gång ska vi åka på studiebesök och få se en gård i "verkligheten".

Som ni förstår går jag i tankar att komplettera med mer verksamhet på gården. Jag har ju väldigt bra förutsättningar eftersom både djur, praktiska hus som uppfyller alla lagar och krav från samhället och den fina miljön redan finns.


Miljön på Rocklösa är läkande i sig

Vaccinationsdags

I dag fick Dominans sin andra vaccinationsspruta så nu är han skyddad mot hästinfluensa och stelkramp. Jag glömde nästan att ringa veterinären på morgonen men kom ihåg det i sista sekund. Tur var det för den första och andra sprutan ska tas med mellanrum som max får vara 90 dagar. I dag hade det gått 90 dagar. Dominans fick så mycket beröm av veterinären för att han var så trevlig och har så stort förtroende för människor. Han tyckte också att han var väldigt fin.


Så här liten och söt var Dominans som nyfödd. Nu har han hunnit bli rejält stor. Fast han är fortfarande lika söt.

När veterinären ändå var här fick han ta en titt på Bouchette också. Jag ville bara han skulle kolla hennes rörelser så att allt såg bra ut. Jag longerade henne på ridbanan och sedan fick jag springa med henne på rakt spår. Han tyckte hon var OK men tog för sig lite dåligt med bak. Kanske hade hon lite träningsvärk för vi har tränat på ridbanan två dagar i rad.

Lite vårkänslor

Känner ni det också? Plötsligt känner man att vi går mot våren. Milt, solen skiner och det blåser. Vårvindar friska heter det ju och det passade in bra idag. Det droppa från taken och snömassorna lossnar varefter och rutschar ner. Även fåglarna har börjat låta lite vårlika.

Det gick inte att komma in genom stalldörren i morse för det hade rasat ner en del snö. Det tog 10 minuter att få bort så mycket med skyffeln så att det gick att få upp stalldörren. Snön var så kompakt och hård så det var svårt. Det syntes att det skulle släppa mer snö från taket så varje gång jag klev ut från stallet kollade jag uppåt så jag inte skulle få allt i huvudet. Jag red Bouchette på morgonen och när vi kom tillbaka hade det släppt mer snö. Har ni testat att hålla i en häst samtidigt som ni försöker skyffla bort snö med en snösläde och bara med en hand. Inte lätt, dessutom tyckte Bouchette att skyffeln var läskig. Vi kom in till slut.


Tur att vi har snöplog på traktorn

På eftermiddagen hade hela snölasset rasat ner och spritt ut sig över en stor del av vår plogade gårdsplan.

En takdag

Usch vad tråkigt med regnet som varit. Gårdsplanen och backen ner från huset blev genast hala så det gällde att gå försiktigt. Regnet och plusgraderna har gjort att snön börjar släppa på taken. Hela ena sidan av taket på lagårn rutschade ner under natten och landade på fårhuset. Förra året fick vi skotta det taket och nu blev det dags igen. Anders jobbade på för skulle det frysa så skulle det bli mycket svårare. Efter ett antal timmar var det tomt. Jag läste just på en nyhetssida om ridhustak och stalltak som brakat runt om i Sverige. Skönt att vi hann få bort i tid.


Häftiga snöblock som skyfflas över kanten

I dag hade vi planerat att börja sätta upp nytt tak i Lillstugan. Vi körde upp alla plattor med traktorn. Vad mycket lättare det är när man har maskiner. Har ni satt upp tunga skivor i taket någon gång? Det tar inte många sekunder så är armarna så trötta så det är helt enkelt omöjligt att orka. Den första skivan gick jättebra. Nästa ramlade ner och gick sönder så det blir att skaffa en till. Nästa gick bra men den sista var en riktig pärs. Nu sitter de i alla fall där.


Halkigt på gårdsplanen när skivorna ska lastas på traktorn

Nu i kväll har jag skickat in min tenta, såg också att jag fått min förra godkänd. Härligt. Det är alltid pirrigt innan man vet om man klarat sig.


Säljer soffa

Nu när vi ska renovera i Lillstugan ska vi också byta ut några av möblerna i köket. Jag tog ett kort idag på kökssoffan som vi haft där inne. Det är en praktisk soffa för man kan fälla upp locket och där under finns det plats för en hel del. Är det någon som är intresserad av att köpa den är det bara att höra av sig. Jag vill ha 300:-. Kommer lägga ut annons på blocket i morgon.Jag har haft ett blått tyg på soffan men på bilden la jag på orginaltyget och det är det som följer med. Det ser lite konstigt ut på bilden eftersom jag inte spänt fast det ordentligt men det ska jag fixa.

Kosten

Nu har jag snart ätit min nya kost i en vecka. Det känns inte så komplicerat. Pasta, potatis, ris och bröd är inte tillåtet så till köttet och fisken får man hitta på lite andra smaskiga grönsaksrätter i stället. I dag wokade vi vitkål skuren i strimlor och en strimlad morot i lite sesamolja. Därefter rörde man i en msk vinäger och en msk hounung. Det blev väldigt gott och så enkelt. Receptet finns i årets nya recepthäfte som alltid är en julklapp från Martina.

Det gäller att få i sig tillräckligt med fett också så idag festade vi på vispad grädde med lite hackad mörk choklad på. Grädde kan man äta mycket av men chodklad får bara bli en liten bit någon enstaka gång.Jag har haft abstinens av kostomläggningen. Hemsk huvudvärk och kunnat dricka hur mycket vatten som helst. Efter tre dagar gick det över. Vågen visar lite mndre och framförallt så har jag blivit så himla pigg. Har varit förkyld och sovit dåligt men ändå så är jag inte trött.

Bra med lite extra ork för nu ska en stor tenta in på måndag och måndagen veckan därpå ska två rapporter in som sluttenta på kursen i Ledarskap och coaching.

Snö, snö, snö

Jag började dagen med att köra bort snö från ridbanan. Mitt i allt började det snöa i otroligt riklig mängd och samtidigt var det en del blåst. Det blev helt omöjligt att se var man skulle köra men jag hade bara lite kvar så det ordnande sig. Sedan skulle vi ut och rida. Rasmus medryttare hade också lyckats ta sig hit med bil. Det tog inte många minuter när vi suttit upp innan vi var helt täckta med snö. Elin, Bouchette, Rasmus och Chassi gick iväg på led. Redan vid brevlådan kändes det som vi var ute på en strapatsrik resa. Lite som när man läser en roman om människor som kämpar sig igenom snöstormen. Lite häftig känsla faktiskt. Vi red en sväng runt Årby. Inne i skogen var det mysigt, hästarna pulsade och vi ryttare fick ducka för snötyngda grenar.


Snödränkt landskap innan dagens snöfall

Mina hjälptjejer skulle hem med bussen på eftermiddagen så Anders körde ner dem till samhället. Samtidigt skulle medryttaren åka hem men hon körde först fast i vår lilla backe inne på gården. När hon var loss kom hon bara till backen vid Årby, där fastnade hon igen. Jag tog traktorn bort och där kom Anders från andra hållet. Med lite lirk lyckades Anders backa ner hennes bil och passera traktorn. Jag fick gå uppför backen och börja backa undan Anders bil och han plogade vägen förbi Årby. Det hjälpte inte för när hon skulle ta sig upp för backen igen så körde hon fast . Det blev att dra upp bilen med traktorn. Sedan tog Anders bilen och körde framför hennes bil ända ner till Stjärnhov. Det var 1 dm snö på vägarna och plogbilen hade inte varit framme än. Vi har fyrhjulsdrift så den tar sig fram bra så då kunde hon följa i samma bilspår. Stackars min medryttare. Det blev en riktigt tuff dag.


Snö är roligt för då går det att tolka efter häst

Hjälp med hästarna

Två tjejer som brukar hjälpa till på mina ridläger är här i några dagar och hjälper mig med alla hästarna. De tycker det är kul och skönt att vara på Rocklösa och jag tycker det är kul att de är här. Som tack för hjälpen får de lite ridlektioner. Eftersom jag på min sista tenta ska skicka in en film med inspelning av när jag undervisar har jag passat på ställa upp filmkameran vid lektionerna.


Musseron och så en liten Zcrollan i bakom

I dag har vi hunnit med att rida alla hästar som är i gång och påbörjat lite markarbete med Musseron. Hästarna är pigga men alla har skött sig bra och inte ens Mulle har gjort någon liten bock. Annars brukar han bli lite sådan mitt i smällkalla vintern. Jag har varit rejält förkyld under en hel vecka nu. Höll mig inne mycket från början men inte blir man friskare av det inte. Nu när vi håller på så mycket med hästarna så kommer jag sällan in före halv fem.


Renoveringsdags

Nu ska vi satsa lite tid och arbete på att fräscha upp Lillstugan. Det kommer utföras i flera steg så allt blir inte klart i år. Det beror ju på att det är bara korta perioder vi kan hålla på sedan är det lägersäsong igen. Vi börjar nu med köket där vi både ska byta golv, tak och göra om väggarna. Det blir också ett nytt kök som ska bli ännu bättre lämpat för matlagning.

Vi har börjat bära ut alla föremål och plockat ner skåpen. Jättespännande för där bakom kom det fram de olika tapeterna som funnits i huset. Man kan nästan gissa sig till vilken tidsperiod de funnits på väggen.


Vilken tapet gill ni bäst?


Saknad

Mulle är så ledsen att hans bästis Henry har flyttat. I går kväll när vi kom tillbaka med transporten gnäggade han över hela gården. Han trodde nog Henry var med tillbaka. I dag har han stått mycket vid grinden och ropat.


Mulle vid ginden

Musseron är också deprimerad. Han saknar sin bästis Miljard. De hade alltid så roligt ihop. Nu ser man honom ofta stå själv någonstans och bara hänga.


Musseron längtar

Nu håller jag på och flyttar ihop Mulle, Mia och Elin med Bilbo och Chassi. För att det ska gå lugnt till så har Mulle fått träffa Bilbo och Chassi idag och Mia och Elin har fått gå i en annan hage.


Alla kollar nyfiket på  Bilbo som bytt hage

Fruktsansvärt väglag

I dag var det bestämt att Henry skulle åka till sin fodervärd. Vi hade kommit överens om att jag skulle köra honom till hans nya stallplats. Jag tycker det är en bra modell. Främst för hästens skull för när jag är med hästen i den nya miljön och ställer in i rätt box upplever jag att den tycker det är helt OK. Det skulle nog upplevas värre för hästen om den ska kliva in i en transport den aldrig sett med konstiga lukter, åka med främmande människor och landa på en helt ny plats. Inget hemvant och ingen trygghet alls.


Henry kommer tillbaka 1 maj och då är det grönt i naturen igen

Hos oss snöade det på tvären hela dagen och jag gick och väntade på att vädret skulle bli bättre så vi kunde komma iväg. Anders erbjöd sig att åka med så vid tre åkte vi iväg. Det snöade betydligt mindre i alla fall. Vår första lilla väg var ganska skaplig men när vi kom ut på Öllösavägen var den helt oplogad. 1 dm blötsnö som bil och transport slirade sig igenom. Vi såg fram emot 57:an som vi trodde skulle vara bättre. Det var den inte. Här hade de vräkt på salt men inte plogat så det var inget bra underlag. Til lslut var vi i Järna och så upp på motorvägen. Otroligt inte plogat där heller. Har alla plogbilar tagit semester? I Södertälje svängde vi av mot Grödinge och nu äntligen var det en vanlig vinterväg som sett plogen under dagen.


Henry i sin nya box

Henry knallade in i sin box i sitt nya stall och kollade lite mot boxkompisarna men ställde sig sedan och åt. Jag blev lite imponerad av min kille. Fast han inte åkt transport på flera år så klev han direkt in även om det märktes att han var lite nervös. Han stod som ett ljus när vi åkte och på den nya platsen följde han med perfekt utan att reagera med rädsla någonstans. Cool kille!

RSS 2.0