Svårt med rätt dag

När jag lagt mig på annandag påsk började jag fundera på när hästarna skulle skos härnäst. Jag blev helt enkelt tvungen att kliva upp mitt i natten och kolla i kalendern. Hade jag inte gjort det  hade jag inte kunnat sova. Jag konstaterade att han skulle komma på tisdagen så jag la mig till rätta och tänkte att då behövde jag inte skynda mig upp nästa morgon.
 
När jag klev upp nästa morgon fick jag syn på hovslagarens bil utanför stallet. Hjälp! Har jag skrivit in det på fel dag? Sedan slog det mig att det är ju tisdag. Så van vid att det är alltid är måndag efter helgen och glömde helt enkelt att vi nu redan kommit fram till tisdagen. Tur att jag har en tålmodig hovslagare med stor tolerans.
 
 

Påskgäster

Vi älskar vår gård och de gäster vi hade i helgen tyckte som vi. Förstår att det måste vara en lisa för själen att komma hit. Gästerna i Nergården vandrade på Sörmlandsleden varje dag och hade svårt att slita sig från huset på förmiddagarna. De avslutade sina vandringar med en bastu på kvällen och skrev i gästboken om vårt vackra ställe, vaknade till Tranans läte, såg räven utanför fönstret och älskade tystnaden på kvällen.
I Lillstugan bodde ett gäng på 5 personer som varvade skogspromenader med mys i stugan. Jättetrevligt gäng som jobbar i Stockholm och kommer från 5 olika länder. De skrev så mycket fint om stugan och vistelsen här. Bl a "Thank you very much for the warm welcoming in this lovely place".
Det gör oss verkligen glada med alla positiva omdömen.
Vi tackar alla våra glada och trevliga gäster för den här helgen.
 
Härlig hörna att umgås i nere i Nergården

Gäster

I dag har det kommit boendegäster till oss. Ett gäng på 5 vuxna som bor i Lillstugan och så ett yngre par som bor med bed and breakfast i Nergården. De sistnämnda är här för att vandra på sörmlandsleden. Alla våra gäster bor över i två dagar.
 
Hyr man boende i Nergården kan man också basta när man är på Rocklösa

Snart i mål

Den här långhelgen kommer vi bli klara med veden. Då ska allt vara klyvt och packat i stora nätsäckar. Det kommer vara kanon till vintern när det är dags att få värme på gården. Det kommer bli några över 40 så vi är mycket nöjda.
 
 

Vackra fjädrar

Så här vackra fjädrar satt på en av mina favorithönor. Nu är hon tyvärr död för häromdagen kom höken och tog henne. Mycket sorgligt. Den här hönan hade en väldigt udda teckning av färger på kroppen så det har varit roligt om hennes gener hade förts vidare.
 
 

Vårstädning

Dags att göra storrengöring av Lillstugan inför säsongen. På lördag har vi gäster så det passar bra att göra allt klart nu så kan jag ta itu med Nergården sedan. Jag startade i dag med fönstertvätt. På det pyttelilla huset finns det 7 fönster på nedervåningen med 6 rutor i varje och sedan ett fönster i dörren. På övervåningen är det ett fönster samt fönster i dörren. Det tar en förfärlig tid kan jag säga. Hela undervåningen har inte kopplade fönster så det kräver att man skruvar ur innefönstrena och sedan skruvar upp dem igen. Det blir alltså fyra sidor på varje fönster och små rutor överallt. Trots att jag höll på i flera timmar så åtestår det massor i morgon. Alla är putsade på utsidan och övervåningen är helt klar.
 
 

Vi promenerar

I dag var jag på resa och gjorde mitt första besök hos en ny producent. Hon har en mycket spännande produkt som har sitt ursprung i sydamerika. Troligtvis är hon ensam i Sverige med sin produktion. Nu ska jag testa vilken sort jag vill ha med och i vilken kombination. Två burkar fick följa med hem.
 
Efter besöket åkte jag förbi de som ska göra nya skyltar åt mig. Ett trevligt samtal där de visade hur de jobbar. Det ska bli så spännande att få nya skyltar att sätta upp.
 
Väl hemma igen gick jag en sväng med Bouchette på ridbanan. Nu har hon stått stilla så länge i sin sjukhage så det är dags att promenera henne en stund varje dag så att blodcirkulationen ökar och sätter fart på läkeprocessen.
 
 

Mörker

I dag läste jag att man kommit fram till att det är viktigt med mörker. Både djur och människor blir negativt påverkade av allt ljus som finns runt oss även under de mörka timmarna.
 
Här på Rocklösa kan det verkligen vara kolsvart. Det är på vintern när det är mulet. Men så fort det är en klar himmel så strålar hela vintergatan över oss. Det är magiskt vackert. Jag gillar också när man kan se tydliga stjärnor och stjärnbilder ända ner mot horisonten. Att få se den här himlen hos oss är faktiskt värt en övernattning. Anders är ganska duktig på astronomi och så har han en stjärnkikare som gör att man kan se så mycket mer av det där uppe.
 
Karlavagnen lyser vackert över vårt hus

Mycket värme

Igår gjorde vi färdigt väggpanelen i Nergården och idag ägnade vi oss mest åt veden. Nu är det för blött i markerna för att kunna köra ut i skogen så nu ska vi bara kapa och klyva de högarna som vi kört hem tidigare. Arbetspassen varvades med att se säsongsavslutningar av en del vintersporter och så har det varit en del kunder här och handlat ägg.
 
Jag la ut ett inlägg häromdagen på facebook och det har fått väldigt många visningar. I inlägget berättade jag om skillnaden på äggen från våra hönor mot de du kan köpa i butik. Är du nyfiken på inlägget så hittar du det på facebooksidan Rocklösa gård.
 
 

Möte i Vårspiran

Förra året hette vårt evenemang i Gnestabygden "Kosläppet". I år kallar vi det för Vårspiran med Kosläppet. Den 7 maj har vi årets evenemang. Det innebär att det är mycket som ska göras nu. I dag hade vi styrelsemöte. Jag är ordförande men fick idag också vara sekreterare då det saknades en person. Jag gjorde faktiskt inga anteckningar för vi kom på mot slutet att det skulle vara bra med ett protokoll från vårt möte. Jag tog på mig uppgiften så när jag kommit hem och gjort lite annat på gården så satte jag mig och skrev protokollet. F o m nu ska jag alltid skriva dessa samma dag som mötet varit. Det var otroligt hur lätt det var att komma ihåg allt och få med det i handlingen. Så otroligt skönt också att inte behöva ha kvar uppgiften som ett tungt OK.
 
Nu i kväll hörde jag lite ljud utanför fönstret. Lät som en uggla så jag var tvungen att gå och ställa mig på trappen och lyssna. Det verkar som att kattugglan redan har fått sina ungar. Jag hörde en unge och mamman uppe vid gungan.
 
 

Helt underbart

Jag bor nästan i paradiset. I morse när jag gick ut för att sköta djuren hörde jag hur tranan trumpetade för fullt. När jag hämtade tidningen såg jag hur den stod vid stenen på Sjögärdet och hojtade. Jag hörde även ljud från andra hållet så först trodde jag det ekade men det visade sig vara en trana till som också var igång på andra sidan ån.
 
När jag skulle ut på en ny tur sen eftermiddag för att ge höns och ankor mat fick jag syn på en gröngöling utanför fönstret. Den satt på gräsmattan och körde ner sin otroliga näbb. Undrar om det är smådjur den hittar? Jag kunde ju inte gå ut och skrämma den så i stället blev det en studie i kikaren. Plötsligt dök det även upp några små stjärtmesar som letade insekter i körsbärsträdet. Även de blev studerade i kikaren. Två olika sorters sällsynta gäster i trädgården på samma dag, det är inte illa.
 
 

Kontakt

Något jättekul hände igår. Jag fick plötsligt kontakt med den som köpte Happy av oss. Så roligt att hon blev så nöjd med sitt köp så att hon fortfarande har honom kvar. Minns inte vilket år vi sålde honom men det är ett bra tag sedan. Happy har hunnit bli 19 år och jag har sett lite bilder på honom. Han är sig verkligen lik. Han passade inte så bra som ridlägerhäst så därför skaffade vi ett nytt hem åt honom. Om någon av er läsare minns honom så skulle det vara kul om ni lämnade en kommentar.
 
 

Så enkelt

Ibland har jag noll inspiration att laga lunchmat eller så har jag bråttom. Då gör jag så här.
Eftersom jag alltid kokar ett par ägg till frukosten så stoppar jag ner ett par extra när jag ska äta enkel lunch. När det dags att äta skalar jag dem, tar lite matjesill, en bamseklick av creme fraiche och har jag tomater hemma så hamnar även det på tallriken. Det är så gott med creme fraiche till den salta och smakstarka sillen och så blir man så himla mätt av detta. Det är knappt att man orkar äta middag på kvällen.
 
 

Förbättringar

Den här helgen har vi tagit oss an en renovering i Nergården. Tapeten i fårrummet hade blivit lite sliten vid sängarna så nu sätter vi upp en snygg panel. Den tål lite mer tuffa. En list som ska rama in kanterna och så de sista krångliga bitarna vid fönstret återstår. Sedan är det klart.
 
 

Tranans ankomst

Det måste vara rekordtidigt för tranan är redan här. Jag hörde dess trumpetande nere vid sjön. Tänkte att jag skulle försöka få syn på den så jag gick över gärdet. Såg aldrig tranan men i stället dök det upp ett rådjur. Jag stod alldeles still och efter ett tag kom det ett till. Det verkade vara en get med en fjolårskilling. De tittade mycket på mig men var inte rädda eftersom jag inte rörde mig. Ett tredje rådjur, en bock, dök sedan upp. Efter ett tag sprang de iväg och försvann till skogen. Spännande att komma så nära. En härlig naturupplevelse.
 
 

Är det ödet?

Visst måste det väl vara ödet som gör att rätt sak händer ibland?
 
I dag var jag på massage. När jag var klar hos massören frågade jag om jag fick lägga lite visitkort på gourmetvandringen i hennes väntrum. Det gick ju bra och nästa kund tog genast ett. Det visade sig att de redan förra året tänkt vara med på en vandring men dagarna passade inte. Nu blev hon påmind om att göra en bokning och komma i år i stället.
 
Våren är på gång och snart är det dags att duka upp borden igen.

Beställt och nya rutiner

Nu har jag gjort en beställning på 800 klistermärken. Det var svårt att välja form men slutligen så bestämde jag mig för ett ovalt märke med logga och namn. Jag har nu också börjat designa skyltarna till gården och bestämt storleken. I morgon ska jag skicka in min önskan och sedan får jag en prisuppgift på vad allt kommer att kosta.
 
Jag är så trött på alla lappar som ligger på skrivbordet med saker som ska göras mm så idag hämtade jag en anslagstavla som jag lyckades klämma in på en vägg i närheten av mitt skrivbord. Jag har ju världens minsta arbetsplats med brevkorgar, pärmar och annat som trängs överallt. På anslagstavlan ska jag sätta upp alla lappar med det som ska göras. Skönt att kunna samla dem på ett ställe varefter jag kommer på sådant som jag inte får glömma. Också en skön känsla när jag sedan kan kasta lappen.
 
 

Klistermärken

Efter några dagar i Skåne passade jag på att på hemvägen träffa min mentor. Han håller till i Nyköping så det passade ju bra. Det är alltid så givande och stimulerande att få någon att stämma av med. Jag hade en del nya tankar och de ska jag nu realisera efter vårt samtal. Det jag börjad med direkt när jag kom hem var att leta rätt på några företag som gör klistermärken. De ska jag använda till kassarna i gårdsbutiken. Det blir en liten reklampelare och visar var varorna kommer ifrån.
Jag har tryckt och klippt för att få lite uppfattning om storleken. I morgon ska jag göra en slutlig storlekstest innan jag beställer. De blir ju dyrare ju större man gör så det gäller att vara noga.
 
 

Rätt prylar

På min sista shoppingrunda gjorde jag några lämpliga fynd med tanke på vår nya logga. Ekollon och eklöv verkar vara i ropet just nu för jag hittade både tyg, brickor, kartonger och muggar med dessa motiv.
 
 
Målet med att åka och handla var att skaffa material till lite renovering i Nergården samt handdukskrokar. Jag hittade vad jag skulle när det gällde det också så det var en bra tur.
 

Signatur

Nu när jag tagit fram en ny logga tänkte jag att jag ska signera alla mina mejl med den och kontaktuppgifter. Trodde att det inte skulle vara så svårt men ack vad jag bedrog mig. Nu efter flera dagars jobb har jag ändå inte lyckats få till det. Det är inte måttligt många olika moment som ska genomföras och nu har jag fastnat på att bilden inte visas som den ska. Pust! Måste nog sova och hämta nya krafter för det här med datorer kräver mycket arbete av hjärnan.

RSS 2.0