Äntligen regn

Äntligen kom det rejält med regn. Jag hörde hur det dundrade på taket på natten och sedan har hela den här dagen varit perfekt för växtligheten. Ingen blåst, mulet, fuktigt och ett mycket lätt regn tidvis. Nu borde allt väckas till liv igen. Bra om det kommer mycket svamp till kurserna i höst och att alla beten växer till sig ordentligt så att djuren kan gå ute länge under hösten.
 
I morse var barnen från familjerna i Nergården med och matade kalvarna. Det är en populär sysselsättning bland våra gäster. Det är perfekt att ha något djur som kräver lite mer pyssel.
 
I dag har jag jobbat med att ta fram ett A5- papper med våra höjdpunkter. Det första blir på höstens aktiviteter men sedan har jag tänkt att det ska vara ett som gäller för det viktigaste som händer under hela kommande år. Jag har också jobbat lite med att ta fram ett nytt visitkort. Ska bolla mina idéer med mentorn nästa gång vi ses.
 
 

Det går så fort

Oj så fort tiden går. I morgon är det redan fredag. Det har varit en skön vecka med arbete i lagom takt. I dag kom det en ny gäst som ska bo i Åstugan några dagar. Jag passade också på att städa Lillstugan under dagen. Ett tu tre så kommer det en bokning och då är det skönt att det är klart.
 
På lördag byter vi gäster i Nergården så det blir en städdag. Nästa helg är det gourmetvandring både på lördagen och söndagen så för att det inte ska bli för jobbigt så ska jag redan i morgon ta en tur och hämta några av de produkter som tagit slut.
 
I tisdags var jag på möte med andra aktörer på årets Aptitrunda. Då passade jag även på att besöka en ny producent med mycket lufttorkat. Vilka goda korvar han har. Jag har fått med mig några sorter hem och håller nu på och testar.
 
 

Jag älskar måndagar

Måndagen är en härlig dag. Då sitter jag en del vid datorn och styr upp veckans arbete. Har jag jobbat riktigt hårt i helgen brukar det även vara en återhämtningsdag med lång frukost och senare långfika. Efter administrativt arbete blir det alltid lite jobb ute. En perfekt mixad dag.
 
I dag kom det nya gäster i Lillstugan. De stannar i två nätter. Jag visade båten och sedan handlade de lite i gårdsbutiken. Gänget i Nergården plockade en del svamp igår, provade fiskelyckan och idag var de på utlykt till Mariefred och Gripsholm.
 
När jag skulle mata kalvarna i morse var de inte kvar i hagen. Både de och  kossan hade tagit sig in i Hagstugehagen. Tur att Anders och jag fixade staketet på Golfbanan. Jag lotsade över dem dit och sedan visade jag att de kunde gå mellan vallen och Golfbanan. Det är bra för då kan de äta både löv och olika örter förutom det som odlas på vallen.
 
 
 

Inget lätt val

Nu är det dags att se ut en tjur som ska bli pappa till nästa års kalv. Fjällkon är ju en väldigt liten ras  så man får se upp så att den som jag väljer inte är för nära släkt med kon. Jag satt flera timmar igår och tittade på olika tjurar och alla siffror de har som bedömning plus bild och stamtavla. Det är lätt att bli helt förvirrad. Jag tror jag missade brunsten på Nicolina så jag har lite tid på mig. När det väl är dags kommer en person ut till Rocklösa och seminerar henne. Det svåra blir att se när det är dags. Har man flera kor är det ganska tydligt men med en så kan de riktigt smyga med det.
 
SE 55010-2171 Levis
Bild på en tjur som finns att välja på

Temaweekend

Nu har jag lagt till en ny rubrik på min boendesida. Den har namnet temaweekend. De startar i höst och vid vissa datum ingår att de som bor här i minst två nätter får delta i en aktivitet helt utan kostnad. Det kommer vara en svamptur, att fiska genom att lägga nät, att pyssla och mysa med hästarna, njuta av nattmörkret och titta på stjärnorna, plocka mossa och hugga julgran. Det är höstens teman.
 
Jag hoppas många familjer ska bli sugna och passa på att göra en liten avkopplande minisemester hos oss.
 
 

Kan skriva

Det är oerhört påfrestande att bara kunna använda en hand vid tangentbordet. Det har därför blivit ett långt uppehåll med inlägg. Jag är van att använda alla fingrar och att det går snabbt.
För en vecka sedan tog de bort gipset och sedan har jag gjort lite övningar försiktigt med handen och handleden. Det har gett resultatet att jag nu kan vrida handen så pass mycket så att alla fingrar hamnar där de ska när jag skriver. Det spänner som sjutton i handen men det kan jag stå ut med en liten stund.
 
I dag har jag varit till Nyköping. Först var jag på lunch med affärsnätverket och sedan träffade jag arbetsterapeuten på sjukhuset. Jag fick visa utvecklingen och hon mätte vinklar på hur mycket jag kunde röra handleden. Fick chans att ställa alla frågor som dyker upp och så fick jag lite tips med mig. Vid nästa träff om ca två veckor ska jag försiktigt få börja styrketräna armen.
 
 

Ny glöd

I dag träffade jag min mentor. Han kom till Rocklösa och vi hade ett långt givande möte. Jag känner varje gång hur jag får ny glöd att sätta igång med saker. Den här gången diskuterade vi många frågeställningar jag hade och tog även en titt på lite siffror och jämförde med föregående år.
 
Just utvecklingen med uthyrning av hus och bäddar går stadigt uppåt. Det blir spännande att se hur hösten kommer bli och om den positiva trenden fortsätter.
 
 

Affärer

Det märks att vi nu går mot slutet av sommren. Folk vaknar till och vill ha något roligt att se fram emot. Idag kom det in en bokning på sex platser på en av gourmetvandringarna i september. Det återstår endast tre långa vandringar under denna säsong och den som är om en vecka är mer än fulltecknad.
 
 

Många kunder

Det har verkligen blivit populärt att handla i gårdsbutik. Det strömmar till kunder i mycket större utsträckning än tidigare. En kund missade jag då vi var på IKEA men annars har det fungerat bra med att de ringer mig när de står utanför butiken. Det är svårt med planeringen hur mycket som ska köpas in. När jag stänger i höst vill jag ju att det mesta tagit slut.
 
 

Stadsluft

Under dagen tog Anders och jag en tur till Stockholm. Vi hade flera saker att göra. Vi började vår resa med att äta jättegod glass i Björnlunda. Den är superfärsk för de gör ny varje morgon.
 
Sedan hämtade vi nytt kaffe till gourmevandringarna och därefter styrde vi bilen mot Huddinge sjukhus. Min pappa är inlagd då han fått bakterier i ryggen. De ska de få bort med antibiotika men det kommer ta tid.
 
Vi avslutade med IKEA och med oss hem hade vi bl a en jättestor plastlåda. Den ska i en ny konstruktion göra det möjligt att få med mer väskor o porslin när jag förbereder vandringarna..

RSS 2.0