En liten åktur

Just nu blir det inga nya bilder här på bloggen. Anledningen är att min kamera är överfylld och har hängt upp sig. Ska försöka lösa problemet i morgon via datorn. Det är så tråkigt när man inte kan ta de där ögonblicksbilderna.
 
Mitt på dagen tog jag en tur till Malmköping och hämtade lite varor. Jag har fått en hel del beställningar på julgåvor så därför behövde jag komplettera med lite nytt. Det är kul med denna nya lilla nisch och jag har nu skrivit ihop lite kort om vad de olika produkterna passar till. Jag skulle själv bli överlycklig över en sådan julklapp.
 
 

Så fina där de står

 
Mina kor har verkligen blivit tama och håller hela tiden koll på vad jag gör på gården. De ställer upp sig alla tre och så står de där med mina färgade öron som sticker ut och kikar. Ett mu då och då kan man också få höra.
 
De är helt besatta i äpplen så de håller koll på mina fickor. Tror man kan få dem att göra det mesta med en äppelmuta.
 
Idag var det dags att köra ut en ny ensilagebal till dem. De tre har satt i sig en hel på ca 2 veckor. Det är ett bra foder som jag har skördat på Sjögärdet. Inte så grovt och med många olika sorter. Den vallen har legat vädligt länge. Det blir inte så hög skörd men uppenbarligen smakligt.
 
 
 
 

Blir sur

Jag blir så irriterad. Jag har mina hus ute på booking.com. Det som har hänt att när det bokas så är det minst 50 % som avbokar och ibland så händer det att de inte ens kommer. Nu sist var det en bokning på gäster som skulle bo en hel månad i Lillstugan. Vi satte på värme en hel vecka innan så det skulle vara uppvärmt och skönt. Jag städade en extra gång då det alltid dyker upp en del flugor ur springorna den här årstiden. Sedan så kom gästerna inte.
 
I dag ringde jag till booking och beklagade mig. Jag fick jättebra hjälp och förslag så att det inte ska hända igen. Nu har jag ändrat och tar betalt i förväg för då vet  man att den som bokar är seriös.
 
 

Ponnyvisning

I går i isande vindar var en flicka här och provred Miljard och MIljon. Miljon blev jättetrött av att gå i en sådan hög form och i så samlad galopp så han la av efter det. Det blev helt enkelt för tufft för den otränade kroppen. Vi höll på länge ute på ridbanan så jag blev totalt nerkyld.
 
Resten av dagen frös jag och på kvällen laddade jag med en varm lång dusch, te och tidigt i säng med dubbla täcken och ett extra element i rummet. Det blev minst 10 timmars sömn och idag har jag känt mig trött och  t o m sovit middag. Det blir tidigt i säng i dag också så hoppas jag vara pigg som en lärka i morgon.
 
Miljard som 5-åring

Tvättade pengar

Strax innan jag skulle ha ett möte här på Rocklösa bytte jag och satte på mig ett par nytvättade jeans. När jag stoppade ner handen i fickan kände jag något. Det var ett par 500-kronorssedlar som hade gjort ett besök i tvättmaskinen. Här kan vi snacka om tvättade pengar.
 
 

Vinterns intåg

Nu på kvällen blev det helt plötsligt minus fyra grader på termometern. Är det vintern som kommer eller kan det vara en tillfällig förvirring? Jag har massor kvar att göra utomhus så för min del får det gärna bli lite varmare några veckor till.
 
Det är snart dags att lämna in momsdeklarationen för tredje kvartalet. Jag har jobbat undan det mesta tidigare men idag satte jag mig med det sista plocket som alltid är. Något är fel, några papper som ska med kommer fram och så ska en del dras ut från bank och betalningslösningen jag har. Jag tänkte lägga in de sista verifikationerna nu på kvällen men fick inte skärmen att fungera. Det sista blir i morgon i stället.
 
Det finns äpplen kvar att plocka. Behöver ha lite fler dagar med plusgrader.

Rida på en våg

I går träffade jag min mentor. Varje gång blir jag så inspirerad och fylld av energi. I morse fick jag nästan lite panik av allt jag vill göra i mitt företagande men efter en riktigt lång frukost hade jag gjort en lagom plan för dagen. Och vilken bra dag det blev. Det kändes som att vad jag än gjorde så blev det bra. Bl a så kunde jag hjälpa en kursledare att hitta en expert på hemsidor. Hon hade fått ett avhopp med kort varsel. I mitt nätverk finns det en duktig kille och han kunde hoppa in den aktuella dagen. Roligt när man kan bidra.
 
Sedan la jag ut annons på Miljon som jag nu har bestämt mig för att sälja. Det var flera intressanta intressenter som hörde av sig och en provridning är bokad.
 
Jag ringde också ett företag för att erbjuda mina julgåvor. Kom inte till rätt person men fick bra respons och i morgon ska jag ringa den som ansvarar för den biten.
 
Efter det gjorde jag något som har legat länge. Jag skrapade och målartvättade två fönster som hör till Lillstugan. Vi har en bokning på lördag men jag räknar med att hinna måla klart insidan. Utsidan är nykittad och den får jag måla när de åkt hem. Nu när det blivit kallt målar jag inomhus.
 
 

Extra motion

I dag skulle jag iväg på nätverkslunch i Nyköping. Det regnade när jag skulle åka så jag skyndade mig ner till bilen. När jag väl satt i den kom jag på att mobilen låg kvar i huset. Upp för backen och in och hämta och så ner igen. När jag nästan var framme vid bilen upptäckte jag att jag hade stövlar på fötterna i stället för finskor. Tillbaka till huset igen för att byta. Äntligen kunde jag starta bilen och åka iväg. Då hör jag ett ljud från ett av hjulen som inte funnits förut. Efter några km stannar jag bilen och kolla att alla muttrar på däcken sitter fast. Vi har just bytt till vinterdäck så tänkte att det kunde finnas något samband. Inget vidare väder att springa runt bilen och kolla. Vid ett sådant här tillfälle är man aldrig rätt klädd. Hittade inget fel så åkte vidare och ner till samhället för att slänga lite plast och kartonger på återvinningen. När det är gjort och tar upp bilnyckeln så tappar jag den och den kilar sig fast mellan säte och växellådan. Det var med nöd och näppe efter mycket lirkande och pillande med en penna som jag fick loss den.
 
En sådan här dag funderar man på om man inte borde åka hem och lägga sig igen.

RSS 2.0