Personlig utveckling - igen

Javisst var det Loppan som bilden visade på "Veckans fråga". Det var många svar och det är alltid så kul. Först ut var Martina G. Grattis!


Loppan

Jag har varit på kurs hela helgen. Precis innan hade jag plockat lite svamp som jag inte hann ta rätt på så jag stoppade in bunken i bilen och tänkte att det kanske kunde passa in vid någon måltid med lite stekt svamp. Det blev till middagen som vi stekte den. Jag tog alla sillkremlor för sig och så blev det en omgång blandsvamp innehållande kantareller, granblodriska och tallblodriska, brokkremla och karljohan. Alla tyckte att sillkremlan var den allra godaste.

Kursen var så bra. Det var en fortsättningdel i HAE som handlade om förändringsledning. Jag kommer skriva lite mer om det en annan dag men som alltid tidigare är man fylld med nya insikter. Den här gången har jag fått med mig väldigt konkreta saker som kommer ge mig ännu högre livskvalitet om jag tar in dem i mitt liv. Spännande eller hur?

Observation hos kollega

I går var jag med när en kollega till mig inom HAE hade en inspirationskurs för ett gäng VD:ar och deras ställföreträdare. Målet var att alla skulle få pröva på något för att känna kraften och förstå konceptet. Att skapa nyfikenhet kan leda till att man vill pröva mer och även skicka sina anställda på utveckling.

Det blev några spännande timmar där hästen visade var och en tydligt hur de agerade och vilka signaler de skickade ut. Kan nog säga att alla åkte hem med en hel del i bagaget och många insikter kommer nog dyka upp framöver.

Det är så fantastiskt det här med hästen. Den har ingen egen agenda och den dömer inte. Alla den möter möter den på samma sätt. Den är här och nu men oj vad svårt det är för oss människor att också vara det. Just gänget igår var så fyllda av det här med prestation vilket oftast bromsar oss i vårt ledarskap.

Mer i livet strålar efter en kursdag i HAE

Svampplockning med bil

Jag har kommit på ett nytt smart sätt att plocka svamp. Det gäller bara att hålla koll lite på sidorna när man är ute och åker bil. I dag när jag var på väg hem från Stjärnhov gjorde jag ett härligt fynd. Stor och ståtlig stod den där. En stor stolt fjällskivling. Jag stannade bilen och körde ut den mot vägkanten och så kilade jag iväg för att ta med mitt fynd. Den åkte direkt ner i stekpannan och smörstektes till dagens lunch. Mums!

Jag studerade den lite mer noggrannt innan den blev mat och fascinerades av dess utseende - fjällen och den tjocka häftiga ringen.




Fölmönstring

I dag var det dags för en exteriördomare att komma ut och bedöma Dominans. Vi tog in hästarna i stallet en timme innan och borstade av honom lite. Det var första gången han mötte en borste och han visade direkt att han är en riktig liten njutare. Insidan av bakbenen var inte lika populärt så det får vi träna på. Jag försökte sedan knoppa men att stå stilla var inget för en krabat på 3 månader. Jag gav upp efter ett tag.

Vi visade honom ute på ridbanan. Det gick bra. Domina blev lite spänd när hon skulle springa runt och det smittade nog av sig lite men Dominans fick bra poäng ändå som jag vet kan bli ännu högre med tiden. Han fick fina kommentarer som ädel och välproportionerlig med välliggande bog, lång manke och långt välmusklat kors. Brl ledgångar. Det enda negativa på exteriören var lågt ansatt hals, tendens till underhals. Poängen så långt blev 8 för typ, 7 för kropp och 8 på benen. På skritten fick han 7 avspänd, kort, traven 7 lätt, taktmässig ngt kort och galoppen 8 vägvinnande, energisk. Det blev sammanlagt 45 poäng och det är jag nöjd med. Det var också väldigt roligt för domaren tyckte att Domina var ett ovanligt fint fullblod som passade bra i aveln.


Efter fölmänstringen blev stona släppta på ett nytt bete

Veckans fråga

Eftersom jag inte har haft en fråga per vecka på länge borde jag kanske byta rubrik. Ska fundera på det. Här kommer i alla fall en ny fråga. Vem är det här?


Så gott

En kompis kom över idag för vi skulle träna lite med Domina och Dominans på ridbana. På onsdag kommer det ut en domare som ska bedöma Dominans och för att vara lite förberedda tog vi en liten övningsrunda. Dominans knallade på och travade också så fint. Domina var lite slö så henne måste vi få fart på för att det ska bli optimalt.


Ser lite lustig ut när han fäller fölpälsen

Efter träningen ställde vi in dem och deras kompisar Bouchette och Clarissa i grishagen. Väldigt trevligt att ha dem precis utanför huset och kunna njuta av dem. Jag gillar allra bäst när mina hästar är inom synhåll och det är extra roligt att följa Dominans förehavanden under dagen.


Dominans försöker få igång Clarissa att leka

Till middag åt vi precis nyupptagen potatis som min vän hade med sig. Det smakade helt ljuvligt. Åt dubbelt så mycket mot vad jag brukar. Så färsk och god potatis har jag inte ätit på många år. Tänk att det kan vara så gott.

Dusch och knoppning

I dag var det dags för Miljard att visa upp sig på utställning. Vi gör det mest för att det är skoj. De poängen de får då säger ju inte mycket om deras kapacitet på tävlingsbanan. Det var riktigt mysigt att hålla på med förberedelserna. Det var flera år sedan jag var iväg och tävlade med Bouchette och då var jag faktiskt lite less på att duscha häst och knoppa och allt annat runt om. Den här gången kändes det bara roligt och Miljard stod så fint både i duschen och den tid det tog att knoppa honom. Jag var verkligen ringrostig så det tog nog dubbelt så lång tid som vanligt. Miljard skulle starta i sista klassen så vi åkte på eftermiddagen som först. Vi kom fram en liten stund innan han skulle in så det var perfekt tajmat. Jag såg redan innan vi gick in att alla hade fått väldigt låga poäng så jag förstod att det var en sådan domare. Även Miljard fick lågt, det lägsta han någonsin fått. Skritten blev fin men i traven fick jag inte till bjudningen och påskjutet så där blev det dålig poäng. Rosett, plakett och pris hade vi i alla fall med oss hem.

Han var så snygg när han gick ut i hagen med sin lockiga man när vi kom hem och han var så ren så han blänkte i hårremmen.


Nyhetsbrev

Jag har bestämt att från och med i höst börja skicka ut ett nyhetsbrev till tidigare kunder och andra intresserade. Det blir ett bra sätt att få ut lite regelbunden information och också kunna nå ut med specialerbjudanden. Jag började i dag att skriva det jag ville ta med denna gång. Jag tror att man ska begränsa sig till några rubriker så det inte blir för rörigt. Det är inte bestämt någon speciell utgivningsplan utan jag tänkte skriva nästa nyhetsbrev när jag känner att det finns underlag för det.

Den här gången kommer brevet handla om ridlektioner på Rocklösa, svampkurser och så är det dags att boka in sig på en HAE-kurs.

Om du som läser det här och vill vara med på vår sändlista är det bara att skicka din mailadress till mig.

I morgon blir en spänande dag för då ska jag och Miljard åka på Svensk Ridsponnys riksutställning. Vi har tränat lite idag och det gick mycket bättre denna gång. Håll nu tummarna för att han vinner sin klass.


Miljard ska knoppas och göras så här fin inför uställningen

Träff i Växjö

Har precis kommit hem från HAE-möte som den här gången hölls i Växjö. Vi som jobbar som handledare i Horse Assisted Education träffas ca två gånger per år och då försöker vi vara hemma hos varandra.  På det viset vet vi vilka olika förutsättningar som finns på olika håll och så kan vi få tips av varandra. Mycket prat och så lite hästövningar blev det. Vid varje möte poppar det alltid upp en del bra tankar och man får lite nya iéer.

Det var en bra lång resa att göra för att ta sig till Växjö. Ca 40 mil i vardera riktningen och jag sover aldrig bra när jag är borta så nu ska det bli skönt att krypa ner i sin egen säng och få sova som en stock.


Dags för svampkorgen

Oj, nu börjar det bli jobbigt. Överallt är det svamp när man går runt i markerna och jag har inte vant mig vid att ta korgen med mig än. Det innebär att jag måste bära dem i händerna/famnen. Himla jobbigt och lätt att de går sönder. Inte får man med sig alla fynd heller.

För två dagar sedan kollade jag ett av mina ställen där det brukar växa guldkremlor. Inte de minsta tecken på att de var på gång. Gick förbi nu igen och där stod de stora och fina och tyvärr hade redan en del hunnit bli för gamla för att de skulle duga till mat.
Ett par fina fynd av kungschampinjon blev det också.


Kungschampinjonerna till väsnter och guldkremlorna är de röda svamparna

Hästar på fel plats

Först var det Henry och Mulle som helt plötsligt gick och betade på vallen bakom vårt hus. Där skulle de inte vara. Vi kollade staketet men det var helt så de leddes tillbaka till rätt hage. Det har gått ett par dagar och de har hållt sig på rätt plats. Klart man funderar på hur sjutton de kunde ta sig in på vallen.

I dag var plötsligt fem hästar på fel plats. Det var Totte och gänget som gick och betade på vallen bredvid hagen de skulle vara i. Inte nu igen tänkte jag. Kollade staketet mellan hagarna men det var helt. Började nästan tro att det var någon hemlig varelse som flyttade mina hästar. Det fick sin förklaring när jag kom upp i andra ändan på hagen. Där hade en stolpe gått av och lagt sig ner så hästarna hade helt enkelt promenerat in i Hagstugehagen och grinden stod sedan öppen ner på vallen så de hittade förstås kalasbetet.


Mulle i hagen

På kvällen fick jag plötsligt syn på att både Mulle, Mia och Henry åter var på vallen. Jag ledde tillbaka dem men det dröjde inte mer än 5 minuter så var de tillbaka. Det enda stället jag kunde tänka mig att de tog sig igenom var bredvid grinden där de kanske skulle kunna tränga sig igenom trådarna. Det blev lite provisorisk uppsättning av ett extra grovt elrep. Nu får vi se om de blir kvar där de ska vara.

Svalbon

Det hörs på namnet att ladusvalor trivs i lador och ladugårdar. Vi har ganska många par som bor på olika ställen i våra byggnader. Andra kullen valde ett av svalparen att placera inne i stallet. De byggde länge på sitt bo och fodrade det med en massa fina fjädrar som de kom flygande med i näbbarna. De ruvade på äggen just under den tiden vi hade lägeruppehåll så det var lugnt och skönt runt omkring dem. Men bara några dagar efter det att ungarna kläckts startade vi ridläger igen. De fick snabbt vänja sig vid att mata ungarna mitt bland folk och hästar. De har klarat den pärsen bra och ungarna har vuxit rekordsnabbt. Det börjar bli trångt i boet för dem. Det blir intressant att följa dem fram tills de är flygfärdiga.



Vi har också tornseglare (tornsvalor) här på Rocklösa. De bor alltid under tegelpannornat på vedboden/förrådet. Det är en fågel som inte kan landa så de flyger i hög hastighet direkt in i boet. Fantastisk precision har de för de misslyckas aldrig.


Sovmorgon

Efter en lång och skön sovmorgon var det dags att komma in i vardagsrutinerna igen. Så här första dagen efter en lägerperiod går man på lite halvfart. Först är det en del att röja upp och gå igenom och sedan behöver man se över vilken ända det är dags att börja med.

Miljard och jag tränade lite uppvisning på ridbanan. Han var lugn och fin så vid nästa tillfälle ska jag se om jag kan få honom lite mer alert. Det är en svår avvägning det där för det får inte bli spänt men det ska inte heller vara lojt. Det är ganska tufft att springa fram och tillbaka så emelllan tränar vi uppställning och försöker komma på hur han ska stå för att bli så snygg som möjligt.


Miljard

Senare på eftermiddagen lastade jag Melody. Jag var ensam men det gick bra att få in henne i transporten och sedan bar det av till Nyköping där hon bor annars. Det har varit en kanonhäst att få låna. Så snäll och kelig och med egen motor som fungerat med alla typer av ryttare.


Melody

Härlig känsla

I dag har vi haft lägeravslutning. Det var så otroligt mycket folk här så det var kö in i matsalen fram till kaffebordet. Det är roligt med så stort intresse för att se barnens uppvisning. Våra grupper red varsin kadrilj som vi byggt på dressyrprogrammet LC:1. Hästarna skärper alltid till sig denna dag så det brukar gå ganska bra.
Efter att alla hade åkt städade jag och mina hjälpledare de olika husen och stallet. Sedan åkte även de hem. Jag har haft väldigt bra tjejer som hjälp under sommaren med stort ansvar som gått in för sina uppgifter. Det känns väldigt bra.

Lugnet sänkte sig sedan på Rocklösa och efter lite middag åkte jag iväg till stona och Dominans. För en vecka sedan fördubblade vi kraftfodermängden till Domina och redan nu efter en vecka tycker jag hon tagit sig och Dominans hade också blivit kraftigare. Han hade en kraftig svullnad vid käken på ena sidan så jag blev orolig men jag tyckte den blev mindre under den tid jag var där så det kanske inte var så allvarligt. Lätt att de får en spark när någon sparkar efter flugor och annan ohyra.

När jag kom tillbaka till Rocklösa sprang Musseron, Miljard, Grattis och efter ett tag Totte i full galopp fram och tillbaka i hagen och busade och hade så roligt. Grattis var riktigt i sitt esse och han är så snygg nu efter sommarsäsongen som verkligen musklat upp honom.


Grattis

Tropisk hetta

Nu är det helt olidligt varmt. Gassande sol hela dagen och vindstilla. Vi har haft 28 grader i skuggan och det är mycket hög luftfuktighet så svetten rinner fast man är still. Vi hade på dagens teoripass att alla fick prova på longreining. Vi behövde sju hästar så för att de skulle räcka så hämtades även Bouchette från hagen. När hon kom var hon helt sjöblöt av svett. Inte av arbete utan av denna fruktansvärda värme med bastukänsla. Jag har aldrig haft en häst som visat att den påverkats så mycket av värmen någon gång förut. Efter passet på ridbanan spolade jag av henne med slangen så att hon skulle bli lite nerkyld.


Bouchette putsar en kompis

Tre gånger på Vårdcentralen

Jag som nästan aldrig brukar vara sjuk och det går långt mellan läkarbesöken har denna sommar hunnit besöka vårdcentralen tre gånger på sex veckor. Först svullande armen upp och det var troligtvis ett ormbett som krävde kortisonbehandling och allergitabletter. Därefter fick jag en hudinfektion som botades med en lång kur av penicillintabletter. Det är bara en vecka sedan jag slutade med dessa.

I morse vid frukostbordet frågade en av barnen vad jag hade på armen. Det var ett bett men runt omkring hade det blivit en röd ring i huden. Jag har haft samma en gång tidigare så jag förstod direkt att det var borelia efter ett fästingbett. Kan inte komma ihåg att det suttit någon just där men det är inte alltid att man märker dem. I väg till vårdcentralen igen och träffade samma läkare. Han behövde bara kasta en snabb blick på armen och skrev sedan ut en ny kur penicillin. Nu har det varit tre gånger så det känns som att det kan räcka.

För varje dag går det bättre och bättre för ridlägerdeltagarna. Många börjar nu märka skillnaden mot när de gör rätt och fel. Steget till att sedan lyckas att göra rätt är stort och ibland svårt så därför är varje tillfälle när det blir rätt så otroligt viktigt. Alla förstår så mycket bätte óckså när de känner skillnaden.


Hämtning av hästar från nattbetet

Sista lägret

Nu börjar det verkligen bli mörkt på kvällarna. Det är alltid så när jag har mitt sista sommarridläger. Fördelen är att det känns lättare att gå och lägga sig i tid. Lika konstigt varje år att sommaren börjar närma sig sitt slut. Jag gillar bäst hösten men sommaren är härlig med att man kan sitta ute och äta och fika och njuta i skuggan.

I går var vi ute på ön med vårt ridlägergäng. De hade lovat ganska uselt väder i veckan så vi tänkte att det var bäst att passa på. Nu så här i efterhand kan man konstatera att det var ännu finare väder idag. Prognosen sa åska men det har vi inte ens hört på avstånd. Efter bomövningarna på förmiddagen idag hade vi sedan skattjakt vid andra ridpasset. Det gäller att hitta ledtrådarna som slutligen leder fram till skatten. Alla kom runt banan, vissa med lite assistans av mina hjälpledare och till slut klurade alla ut var skatten låg. Tänker inte avslöja var gömstället var men det var så där lagom svårt. Jag trodde när jag hittade på det att alla skulle gissa rätt direkt men så har det inte varit.


Elza var inte med på skattjakten för hon blev halt igår. Troligtvis en hovböld.

Högskolestudier

Jag hittade i våras en väldigt spännande kurs på högskolan där man lär sig använda hästen i vård och socialt arbete. Det var inga speciella krav på behörighet för att söka förutom att man måste läsa en kurs innan som handlar om djurs medverkan i vård och socialt arbete. Därför fick jag söka den kursen först för att sedan kunna läsa den med hästen. Började kolla upp lite andra kurser också som skulle kunna vara intressanta. Oj, vad mycket kul det finns. Jag sökte tre stycken och nu efter andra intagningen har jag kommit in på mitt förstahandsval om djuren i vård och socialt arbete. Dessutom har jag kommit in på mitt tredjehandsval som handlar om ledarskap och coaching inom idrott. Det är en utbildning som också skulle passa mig perfekt och vara till stor nytta i min ridundervisning.

Jag har bestämt mig för att försöka klara av att läsa båda. De går på kvartsfart så tillsammans blir det halvtidsstudier. Det blir mastigt ihop med mitt ordinarie arbete men när man känner sig motiverad och tycker det är kul så är det alltid mycket lättare.

Som svampar ur jorden

Ett riktigt bra uttryck för nu poppar de verkligen upp. Inget ena dagen och en massor nästa. Svampar är verkligen fantastiska i sin växtkraft. I dag har det mer eller mindre regnat hela dagen så nu lär det sätta riktig fart i svampskogen. När jag byggde staket var det fullt med grynsopp och strävsopp i kanten av åkern och när jag gick förbi hagen vid Hagstugan så såg jag på håll hur många svampar som helst. Det verkar bli ett bra svampår.


Strävsoppar

I uppröjartagen

Vad skönt det är när man får gjort sådant som legat länge och väntat. I sommar har Anders och jag faktiskt kommit igång med en hel del av dessa sysslor. Tillfredsställelsen när det är klart är mycket skön och man känner sig fantastiskt nöjd.

I dag gav vi oss på högarna med kvarglömda stammar från när vi fick beteshagarna röjda. Efter det att flistuggen tuggat i sig det mesta blev det ändå en massa spill kvar på åkern. Det var ihopsamlat i kapahögar till ved och det som var för smått var samlat i en hög som skulle eldas upp. Tiden går och allt har legat där länge och väntat. I dag lyckads vi båda kapa allt och bränna högen samt köra alla kvistar från en omkullblåst asp så de också eldades upp.



Vi har gjort om i vedboden. Mot marken har vi lagt byggplast. Det kommer så mycket markfukt så den gör stor nytta. Därpå har vi lagt ett lager med träpallar. Sedan är det tänkt att vi ska kasta in veden och på sikt tänkte vi skaffa en transportör som går in högt upp så att man kan fylla till ett riktigt högt berg. Det här blir mycket lättare och effektivare än att stå och stapla i travar som vi gjort tidigare.


Nya beten

Några av hästarna behöver nya beten för det har tagit slut i den hagen de går i. Jag började med att göra i ordning staketet där det gått sönder längs vår lilla bäckravin och hägnade från djurbrunnen. Sedan var det dags att flytta över Totte, Rasmus och Musseron till det nya betet. En del upphetsning men mest var mularna nere i gräset.


Musseron


Därefter flyttade jag Balett och Loppan till samma hage som Chassi och Bilbo går i. De blev så lyckliga av att vara tillsammans igen så de sprang och sprang och sprang i full galopp upp och ner och från ända till ända av hagen. Jag trodde aldrig de tänkte sluta. Nu får vi se om Loppan stannar kvar eller om han tänker smita hela tiden.

I morgon ska jag renovera staketet på Årby och sedan ska stona och  Dominans flyttas dit. Det är hög tid för bara under den sista veckan tycker jag att Domina tappat en massa hull och även Dominans såg något tunnare ut. Den här torkan vi har haft tidigare har gjort att grästillväxten blivit så försenad.


Dominans


Tiden går så fort

Nu är sista mamma-barnlägret för den här sommaren avslutat och det återstår bara ett 7-dagarsläger. Sedan är vi framme vid 16 augusti. Det är otroligt så fort tiden går. Alldeles nyss var det juni och sommaren började. Det är nackdelen med att ha läger att tiden går så rasande fort.

Det har varit en väldigt bra sommar. Har haft så trevliga läger med så mycket positivt. Alla hästar har också hållit sig friska. Någon småsak bara som vi botat med ett par veckors vila.

I dag avslutad vi lägret med att ha gymkhana. Vi har nästan alltid med Mia som gymnkhanahäst. Hon älskar det och sätter gärna fart om hon får. Det är som hon förstår att man vinner om man är snabb. Det är roligt att leka lite och det är en bra test av om eleverna lärt sig rida med sitsen eftersom man vinner tid och det blir mindre krångel om man gör rätt i sin ridning. Många glada skratt blir det också alltid. I dag var barnen riktigt exalterade och hade väldigt roligt och även mammorna hängde på bra. Det blev två - två mellan lagen så jämnare kunde det inte vara.



Mia har startat

Den var inte giftig

Nere vid sjön växer det en hundlokeliknande växt. Det finns ju så många som liknar varandra så det är inte lätt att veta vad det är. Att jag intresserar mig för att få rätt namn på växten beror på att det finns en sort inom den här gruppen som heter sprängört. Äter hästen av den dör den. Läste häromdagen om en häst och två kor som troligen hade ätit sprängört och dött. Förra året satt jag med floran och försökte fastställa namnet. Tyckte nog den var farligt lik en sprängört så jag blev lite orolig för jag brukar låta hästarna beta en remsa ner mot sjön. I går bad jag Antonia kolla om hon kunde lista ut vilken sort det är. Antonia har just läst biologi på universistetet så hon kan det där med att undersöka växter. Hon lånade min flora och när vi sågs på morgonen fick jag ett lugnande besked att det inte var sprängört. Skönt att veta.


Sprängört


Första lägerdagen

I morse startade vi ett nytt mamma-barnläger. Alla ska samlas till kl 9.00 men det blev lite försenat för några missade avfarten vid hjorthängnet. Om man inte svänger in där så kommer man in på en av Sveriges mest kända rallysträckor. Det är den kurvigaste väg jag känner till. Det känns som man får ratta för fullt först åt ena hållet sedan åt andra, tillbaka igen osv.
Med lite försening kom vi igång med lägret och alla hann rida ett litet kort pass innan lunch. Sedan hade vi teori och då hade vi genomgång av sitsen och sittbenen och på dagens sista ridpass fick alla träna och känna in sin sits.

Det blir en bra grund för fortsättningen i morgon. De flesta som kommer hit behöver bli mer medvetena om sin kropp och lära sig att känna om de sitter mitt på hästryggen eller inte.


Elza, en låneponny är en mycket populär lägerhäst

Mellandag

I dag har vi en mellandag mellan två läger. Förmiddagen har gått åt till att städa. Skönt att det inte var läger i dag för regnet har vräkt ner nästan hela dagen.

På eftermiddagen red min hjälpledare Antonia Henry. Han gick inte förra lägret men ska nu var med så det var läge att känna lite på honom och se hur han skulle uppföra sig. Henry kan få lite överskottsenergi ibland när han stått ett tag. Antonia rider så mjukt och känner verkligen in hästen. Det blev så tydligt att Henry vill ha en ryttare med god balans och som har den mjukast tänkbara handen. I början var han lite spänd som han väntade på obehag men när ryttaren hela tiden var mjuk så slappnade han av och blev så mjuk och fin i kroppen. Inte en tendens till bock eller någon protest på hela ridpasset.


Henry

På kvällen gick vi ut till stona och matade Domina med kraftfoder. Det var en riktigt liten busig fölunge som for omkring oss men oj vad fin Dominans börjar bli. Fina linjer och nu börjar de bländande gångarterna visa sig. Jag önskar verkligen att han hade haft en fölkompis att busa och leka med.


Dominans

Datorbyte

Jag har bytt dator vilket resulterade i att jag inte lyckades blogga igår. När jag kom upp från Nergården efter en lång härlig dag tillsammans med vårt lägergäng tänkte jag skriva några rader men upptäckte att jag inte visste hur man skulle slå på den nya datorn. Det var lite mörkt under bordet där hårddisken står så jag försökte känna mig fram men hittade ingen knapp. Var ganska trött så jag gav upp.
Nu vet jag i alla fall var startknappen sitter.

I tre dagar har vi nu haft världens trevligaste mamma-barngäng här på läger. Barnen som inte ridit så länge förvånade oss med att verkligen ta till sig instruktioner och kunna utföra dem så att hästarna gick riktigt bra. Lite trassel blev det för vissa innan de kom på hur de skulle göra rätt. Vid de tillfällena tycker jag att mina hästar är fantastiska. De visar tydligt och ställer inte upp så länge ryttaren gör fel och i samma ögonblick det blir rätt så omvandlas de till världens lydigaste och enklaste hästar. Kan eleverna få bättre läromästare?


Mia gillar inte när man drar i munnen men gör man rätt så är det så enkelt.


RSS 2.0