Kastar du eller?

Hur mycket mat slänger du i soporna? I sista Buffétidningen som man får från ICA handlade det om hur otroligt mycket mat vi kastar i soporna. Bl a var det ett reportage från en restaurant som hade som idé att inget fick gå till spillo. Några tips fanns i artikeln och till kvällen middag provade vi ett.
 
De flesta använder bara själva blomkålshuvudet (buketterna) och slänger alla omslutande blad och själva stocken när de köpt ett blomkålshuvud. Så gjorde jag också förr men har sedan upptäckt att allt är ätligt och mycket gott. Receptet i buffétidningen handlade om att ta till vara dessa bitar och skiva dem ganska tunt. Därefter steks de på hög värme i ordentligt med smör så att de får färg och känns färdiga. Krydda med salt och peppar. Kanongott! Blir lite åt stekt potatishållet fast mycket godare med den milda kålsmaken. Väl värt att prova. Blasten från ett huvud räckte till två personer som tillbehör till kvällens korv med 85 % köttinnehåll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0