Riksträff

Som ni märkt så har det inte blivit några inlägg på några dagar för jag har varit bortrest. Svampkonsulterna har en riksträff varje år då konsulenter från hela Sverige samlas. Förra året hade jag inte tid att vara med så det kändes extra roligt att få åka i år. Den här gången var det i Uddevalla. Jag bilade ner på fredagen. Vi bodde på ett hotell uppe på ett berg vid staden. Härlig utsikt över fjorden och man kunde gå ner och gå en fin strandpromenad. De har byggt en gång i trä längs med de branta klipporna och där promenerar folk längs vattnet. De påstod att Uddevallaborna rör på sig mera nu när de fått ett så fint promenadstråk.
 
Det var roligt att bo på hotell och få inspiration till vår renovering och inredning av Lillstugan. Hittade flera bra tips på smarta lösningar i mitt hotellrum. Det var ett hotell som var byggt i omgångar med vinklar och trapport hit och dit. Det tog ett tag att lära sig hitta till rummet. Hotellets största plus var nog måltiderna. Det var rikligt med mat, vällagat och frukt, kaffe, kakor, godis, läsk mm stod framdukat alla tider och det var bara att ta så mycket man ville. Jag hade beställt LCHF så till kaffet idag fick jag ostskivor, smör, en rejäl bit brieost och vindruvor. Inte dåligt, eller hur. På lördagen var vi ute hela dagen alla konsulenterna och plockade svamp. Då fick vi mat med oss. De andra åt pastasallad med kyckling men jag fick en underbar grönsaksblandning med oliver, fetaost, rökt lax och rikligt med god dressing. Att äta LCHF gör faktiskt att man oftast serveras godare mat än vad de andra får.
 
Efter att vi plockat svampen sorterade vi den och förberedde allt till en utställning som vi skulle ha för allmänheten uinder söndagen. Innan den öppnades hade vi haft artgenomgång och gått och tränat in nya svampar. Det är en av de stora sakerna när man träffas att ens kunskap fördjupas. Jag tränade bl a på de svampar man inte kan äta så som olika taggsvampar och vedtickor. För första gången har jag också plockat öronmussling. Den svampen är den regionens landskapssvamp.
 
Öronmussling
 
Jag hade själv med mig kruskantarell från Rocklösa. Det var nästan ingen konsulent som sett den tidigare. Även mandelriskan var första gången för många. Den hittade vi en hel del av på lördagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0