Du blir vad du äter

Jag tänkte jag skulle visa hur en dag ser ut med LCHF-kosten. Därför kommer här en beskrivning av min matdag.



Morgonen började med frukost. Ett supergott LCHF-bröd som jag bakar själv. Helt utan mjöl från spannmål. På det ett tjockt lager med Bregott och så gravad lax överst. Jag är väldigt förtjust i lax så ofta blir det en sådan smörgås. Skinka och korv blir det sällan för det innehåller oftast så många E-nummer och aromämnen. Ett kokt ägg är också standard. I dag blev det två från de egna hönsen. Även min lilla vita höna som är av rasen vithätta har börjat värpa. Eftersom hon är en dvärghöna så blir ägget ganska litet som ni ser på bilden. Till ägg och smörgås dricker jag en stor kopp te.



Förmiddagskaffet är dagens höjdpunkt. Till det vill jag ha något smaskigt. Även innan jag började med LCHF åt jag alltid någon god kaka eller bulle till kaffet. Jag har fortsatt med den traditionen men nu är alla bakverk utan spannmålsmjöl. Spannmål är ett rent gift för människokroppen och är orsak till autoimmuna sjukdomar och många andra sjukdomar. Till kaffet idag åt jag blåbärspaj med vispad grädde. Mums!



När det är dags för lunch blir det nästan alltid någon rest från tidigare middagar. I dag blev det blomkålsmos, rättiksrösti med lammkotlett, lite brun gräddsås och några små tomater. När jag ätit lunch så är jag alltid så mätt så vi äter sällan middag före halv åtta på kvällen. Oftast äter jag lite mindre till lunch än vad jag gjorde idag. Annars får jag helt enkelt problem med att kunna äta en gång till. Är alldeles för mätt.



Så var det då dags för middag. Stekta kycklingslår i ugnen med lök, paprika och tomat som också var med i ugnsformen. Till det tunna strimlor morot som kokat snabbt och en ceasardressing. Eftersom det är fredag blev det ett glas vitt vin till.

Vad är då skillnaden mot tidigare kosthållning? Svaret på det är att vi äter mycket mer grönsaker och många fler olika sorter. Kött, fisk och fågel är i samma mängd som tidigare. Det som försvunnit är potatisen, riset, pastan, bulgur, matvete o dy vilket är mat med ruskigt många kolhydrater eller mycket stärkelse. Är numera lite mer noga med att vi har lite sås av något slag eller något annat med fett till maten. Det ger så härlig mättnadskänsla och så står man sig mycket länge på maten. Några mellanmål behövs inte.

Kommentarer
Postat av: Antonia

Ser jättegott ut! :D

Jag har kört LCHF ett tag nu, jag brukar göra en shake på morgonen av turkisk yoghurt, grädde och lite mjölk samt något matsked bär. Det står man sig jättelänge på! Ikväll blir det LCHF-chili con carne med broccoli och imorgon blir det supergoda köttfärsbiffar med mozzarella och soltorkade tomater och färska örter.

2012-03-10 @ 19:27:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0