Kycklingmarinad
Ibland experimenterar jag friskt i köket. Häromdagen lyckades det bli en väldigt god marinad som jag använde till kyckling. Jag rekommenderar att använda hel kyckling då det blir mer smak men även bröstfiléer eller lår fungerar. Vi själva använder kyckling som vi själva fött upp. Låt köttet marinera minst i två timmar men gärna ett dygn om du har tid. Använder du hel kyckling så dela den i två halvor. Pensla på marinaden och ställ kycklingen kallt. Stek den i ugn i 175 grader. Tiden beror på vilka delar du använder. Vår tog 35 minuter.
Kycklingmarinad
blanda lite rapsolja med 1-2 msk vinäger och lite soja med
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk curry
1 krm kardemumma
1,5 tsk oregano
1,5 krm svartpeppar
ca 1 tsk salt
Med den smakrika kycklingen passar det bra med ett grönsaksmos till. Vi kokade en blandning av blomkål, morötter och gröna ärter och mixade sedan med smör och grädde.
Det här är ett LCHF-recept
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback