Att kasta mat

Jag tycker det är väldigt viktigt att försöka tänka på vår miljö. Mycket av vad vi var och en gör kan försäma eller förbättra. En sak som lyfts upp på senare år är ju att det kastas så mycket livsmedel i världen. Det är faktiskt så mycket i mängd så det skulle kunna mätta 3 miljarder människor till (enl en FN-rapport). Här pratar vi alltså om att en tredjedel av jordens befolkning inte behöver gå hungriga. Tänk tanken att ditt beteende enkelt alltså kan bidra till en bättre värld bara genom att inte slänga så mycket i soppåsen. Jag ska ta ett tydligt exempel:
 
För 4 dagar sedan hittade jag en gräddförpackning i vårt kylskåp. Datumet den dagen var 27:e september. På förpackningen stod bäst föredatum 17:e. Hur hade du gjort - kastat den i soporna eller?
Jag öppnade förpackningen och hällde upp en liten skvätt på en tesked och smakade på den. Den var helt fräsch och smakade precis som grädde ska göra. Naturligtvis använde jag den och även på lördagen. I dag måndag behövde jag lite grädde igen till fikat och tänkte att jag måste smaka av och se om den fortfarande var OK. T o m jag blev förvånad när den fortfarande var lika bra som tidigare. Nu hade den ju dessutom stått öppnad i fyra dar och ändå inte försämrats.
 
 
 
Jag hoppas att detta kan inspirera er andra till att inte stirra er blinda på ett datum utan använd ert smak- och luktsinne. Bra för plånboken och bra för vår värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0