Tre hovbölder!!!

Det otroliga har inträffat. Mina hästar har fått tre hovbölder samtidigt. Samma dag blev både Musseron och Dominans kraftigt halta på varsitt bakben. När hältan dyker upp så där hastigt och inget syns på benet brukar det nästan alltid vara en hovböld. Eftersom det var helg kom hovslagaren först på måndagen och undersökte dem. Då var Musseron ännu haltare och ville inte röra sig ur fläcken. Dominans hovböld gick fint att öppna och det rann ur en massa gegg.
 
Det visade sig att Musseron hade två hovbölder. En i varje bakhov. Det måste vara ytterst ovanligt. Den första hade spruckit och kom ut vid kronranden och det benet hade också blivit lite svullet. I den andra hoven verkade hovbölden sitta djupt så hovslagaren skar så mycket han vågade och nu får vi hoppas att varet söker sig den vägen. Eftersom han hade så ont i sin hov så vägrade han stå på den så den andra hoven kunde inte ens undersökas.
 
I dag verkade han väldigt medtagen och det visade sig att han hade över 39 grader i feber så det var bara att ringa ut veterinären för behandling. Nu ska han få smärtstillande i flera dagar och dessutom penicillin. Musseron låg kvar i ströbädden trots att veterinären satte kanylen i ådern och sprutade in. Det var ett tecken på att han hade rejält ont i foten. Nu håller vi tummarna för att det vänder snabbt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0