Praktiskt och gott
I dag tänkte jag dela med mig att ett väldigt gott sopprecept. Det är så roligt för min man avskyr svamp. Det här är en svampsoppa och han mumsade i sig och tyckte den var jättegod (fast jag hade inte avslöjat vad det var i den). Soppa är överhuvudtaget väldigt praktisk mat och oftast går det fort att göra. Gör man en rejäl sats är det lätt att ta som mellanmål eller en snabb middag när man har ont om tid. Nästan allt blir gott i soppa. Jag föredrar de där stavmixern finfördelar innehållet. Då blir soppan lite mer krämig och tjock.
Här kommer receptet. Ät och njut.
Svampsoppa
400 g champinjoner eller ca 170 g förvälld fryst svamp. Använd gärna egenplockad. Jag gjorde soppan på mandelriska.
1 mindre gul eller röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 krm salt
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (helst ekologiska)
2 dl creme fraiche
1 tsk kinesisk soja
Hacka lök och vitlök och fräs i smör tillsammans med mindre bitar av valfri svamp i ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, timjan och salt och fräs 1 min till. Häll i vattnet och buljongtärningarna och låt koka under lock i 10 min. Tillsätt soja och creme fraiche. Mixa slät med mixerstav och låt sedan sjuda några minuter. Servera.
Kommentarer
Trackback