Vårt kommande Nyhetsbrev

Rocklösas Nyhetsbrev augusti 2013

 

KALENDARIUM

7/9

Matvandring

14/9

HAE-kurs

20-22/9

Helgridläger

28/9

Svamputflykt i skogen

5/10

Svampkurs heldag

5-6/10

Lyxig svampkurs

25-27

Migränkurs

17-19/11

Migränkurs

 

Vilken sommar det har varit. Sol, sol och sol. Vi har fått väldigt dåligt med regn men eftersom jag minskat lite på hästantalet så har betena ändå räckt till. Min plan för året var att inte ha några ridläger men det var så många som ringde och frågade så därför planerade jag in några stycken. Är du sugen på att komma på ett mamma(pappa)-barnridläger under en helg så är ett planerat mellan den 20-22 september. Det finns fyra platser kvar. Först till kvarn...

Våra matvandringar, som är en guidad mat- och naturupplevlese, har gjort succé. Det har skrivits en del i tidningarna om den och alla som följer med oss på vandringen är helt lyriska. Många som kommit under sommaren har fått det som present i form av ett presentkort. Det är verkligen den perfekta gåvan. Nu återstår ett datum för privatpersoner och det är den 7:eseptember. Här kan du läsa mer och anmäla dig www.matvandring.rocklosa.se

Resten av hösten tar vi emot grupper från bl a företag. En grupp kan välja egen dag och hur lång matvandring de vill ha. Under våren hade vi flera 30-grupper som efteråt sa att det var det bästa företagsevenemanget de någonsin haftJ. Företagsgrupper passar också ofta på att konferena några timmar i vårt stora hus, Nergården. Hjälp oss att sprida matvandringen genom att gilla oss på facebook www.facebook.com/pages/Rocklösa-matvandring/466169546787127 Tack för hjälpen!

I år är våra svampkurser förlagda lite senare på säsongen p g a torkan. Du som vill lära mer om svamp har en del datum att välja mellan. Allt ifrån en utflykt i skogen till en lyxig svamphelg. Följande datum gäller:

2,5 timmars 28 september

1 dagars         5 oktober

yxig med övernattning 5-6 oktober

Våra hästar är ju inte bara med på ridläger utan de hjälper även till när vi har HAE-kurser (Horse Assisted Education). På en sådan kurs jobbar vi med personlig utveckling, att vara i nuet, att leda sig själv och andra bättre och kommunikationsträning. Hästen är oslagbar på att spegla oss människor. De reagerar på hur vi agerar. På sitt sätt får de varje person att utvecklas och växa. Välkommmen till en spännande och fantastisk kursdag. Under hösten har vi kurs den 14:e september och när den är full lägger vi in ytterligare datum. Boka eller kom med en intresseanmälan.

Ingen ridning och ingen hästvana krävs.

I samarbete med psykolog Åsa Tallberg anordnar vi här på Rocklösa weekendkurser vid två tillfällen för personer som lider av migrän. Åsa har själv stor erfarenhet av att leva med migrän och kommer ge tips, föreläsa och ge hjälp under helgen. Eftersom kosten också inverkar mycket i hur man mår och hur man kan minska sina besvär kommer helgen även innehålla föreläsningar om vad som händer i kroppen när vi äter och inspiration med matlagning i köket. Denna del hålls av licensierad kostrådgivare Lena Gawell. Vet du någon med migränproblem – tipsa gärna om kursen. Välj mellan 25-27 oktober eller 17-19 november.

Vill du bara ha hjälp till ett sundare leverne med bättre kost, lätt matlagning med rena råvaror, inspiration och lite ny kunskap hur våra kroppar fungerar. Du kan boka en enskild kostrådgivning eller så anmäler du intresse för att vara med på våra Inspirationskurser i kost och hälsa under en weekend.

Ha en bra höst allihopa

Lena Gawell

070-5501149

[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0