Lite av varje

Morgonen började med att familjen som hyrde Lillstugan följde med och matade djuren. Vi började med att ge hösilage till Bilbo och Chassi. Sedan mätte vi upp foder till ankorna och hönsen. Flickorna fick varsin liten hink att bära det i så att de kunde vara delaktiga. Det blev stor lycka när de hittade fyra ankägg i ankhuset. Slutligen bytte vi vatten i ankbaljorna. På eftermiddagen åkte de hem. De verkade väldigt nöjda med sin vistelse här på Rocklösa.

Anders och jag gav oss på två stora buskar med idegran som står vid huset. De har blivit enormt stora och man såg inte ut genom fönstret i hallen längre. Det var många grenar att såga av och det krävde lite planering. Vi vill ju inte att busken ska dö utan kunna växa vidare med nya skott. Resultatet blev mycket bra och det kändes luftigare. Just nu är inte grenarna så vackra men när de kommer igång igen så kommer det bli grönt och fint.



Efter buskarna ägnade vi en stund åt att kasta in all huggen ved. Nu börjar det bli riktigt fullt i vedboden.



Dagen avslutades med en stund i eftermiddagssolen på vår favoritplats - den lilla balkongen vid övre rummet på Lillstugan. Det är helt underbart att sitta där, se naturen och det vackra landskapet och njuta av kvällssolen. Vi fick hämta kikaren också för ute på gärdet såg vi ett rådjur med två små killingar. Så vansinnigt söta. Det var nog de jag såg som nyfödda härom veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0