Bra julklappHär kommer nu mitt tips på en annan mycket läsvärd bok att ge bort i julklapp. Jag kollade just på Bokus och den säljs för 178:-. Boken heter Vegomyten och är skriven av en amerikanska som heter Lierre Keith. Det här är en bok som får en att förstå samspelet i naturen och den ger också insikter i hur vi är på väg att förstöra vår planet med sättet vi äter. Här handlar det inte om köttet utan om den ensidiga odlingen av ettåriga grödor som utarmar jorden. Författaren har själv varit vegan i 20 år men bytt till en jägar- och samlarkost när hon förstod att det inte går att odla utan djurgödsel. Boken är lärorik ur ett LCHF-perspektiv också för hon berättar om hur skadligt det är att äta det vi inte är gjorda för t ex spannmål och sojabönor.

Läs den. Du kommer få mängder med nya perspektiv. Författaren är mycket trovärdig då hon visar i texten att hon tagit del av alla forskning som finns och lärt av det.

Recension från Bokus sida:
En vegetarisk livsstil är inte hållbar i längden, varken för individen eller för planeten. Den vegetariska myten bygger på okunskap om de ekologiska naturlagarna. I Vegomyten presenterar Lierre Keith sin syn på maten och rättvisan ett radikalt manifest för en hållbar livsmedelspolitik.

Det storskaliga spannmålsjordbruket förgriper sig systematiskt på vår jord. Odlingen av vegetarisk basföda, som ris och soja, gör att vattenreserverna sinar.

Den biologiska mångfalden minskar, jorden utarmas och klimatförändringen påskyndas.

Gräsätande idisslare skall äta det som vi inte kan cellulosa och förvandla den till det vi behöver protein och fett.

Avstå inte från kött. Men välj omsorgsfullt, för din egen hälsa och för vår gemensamma framtid.

Vegomyten utmanar allt du hittills har lärt dig om maten vi äter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0