Humörhöjare

Det känns riktigt bra idag. Vi har fått lite regn. På förmiddagslektionerna satte det helt plötsligt igång med ett lättare regn. Ingen var beredd så några regnkläder hade vi inte med oss eller på oss. Att bli lite blöt när det ändå är så varmt gör ändå inget. Jag måste säga att det var ett härligt regn. Äntligen! Det är så torrt och det är evigheter sedan vi fick ett rejält regn. Vallarna står helt stilla och nu vill jag ha bete. Dagens regn bidrog inte direkt till någon tillväxt men det var så skönt för det friskade upp.

Alla red så bra idag och började verkligen att förbättra sin ridning. Det var många nya insikter när de kände hur bra det gick när de gjorde rätt. Vi övade lite med sittbenen. Vi hade gått igenom det noga dagen innan på teoripasset så nu var det dags att prova på hästen också. Det var många som höll med mig om att det är riktigt häftigt när hästen följer de små signalerna.

På dagens teoripass har alla fått känna hur det är att vara häst när ryttaren använder sig av olika sorters tygeltag och hur viktigt det är att göra rätt samt ha en bra handställning. Nu får vi se om de lyckas hejda sina gamla invanda beteenden och tänka på det nya sättet när de ska rida lektion i morgon.


Chassi passar på att vila efter lektionen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0