Mätning

I dag har jag och Miljard varit på utflykt. Hans mankhöjd mättes när han var fyra och nu när han är sex var det dags igen. Från första april blir det bara godkänt med mätning på ATG-klinikerna så jag ville passa på innan, så det slapp bli så lång resa. Hade väldig tur för de anornade en mätning strax utanför Gnesta, så dit åkte vi. Det är en ganska stor apparat för det måste både vara en veterinär på plats och så krävs det två mätmän i fall ponnyn ska slutmätas. Miljard skulle inte slutmätas för det gör man vid åtta års ålder.

Det var lite nervöst för Miljard ligger runt maxad höjd och skulle han komma över ponnymåttet skulle han helt plötsligt vara häst i stället. Alla ponnyryttare vill ha maxade ponnyer men som uppfödare gäller det att ha mm på sin sida.
Miljard tyckte porten vi skulle in genom på mätstället var ruskigt otäck för att inte tala om den långa smala gången därinne. Till slut kom vi in men spända hästar blir ju ännu högre så när de ställde dit stickan var han högre än någonsin. Nu är mätmän väldigt vana så de tog det lugnt och gav honom tid att slappna av. Slutligen var han som vanligt igen och på hans mätintyg står det nu 147,9. Han har inte vuxit mer än 1,4 cm på två år så nu tror jag att han har vuxit färdigt.


Hemkommen igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0