Varmt!

Nu kommer bromsarna på hästarna. De är så irriterade och stampar och sparkar efter dem som sätter sig på deras magar. De enorma värmen har väckt även de stora rackarna. Av erfarenhet vet jag att detta bara är början. Juli brukar vara den värsta månaden. Vi har satt på några flugtäcken och många har flughuvor på huvudena.

Barnen som nu är på läger har det svettigt när de ska rida men ingen klagar. Det går åt hur många liter vatten som helst vid måltiderna. Det är bra att alla insett att man måste dricka mycket för att må bra.

Båtmotorn är nu lagad så i kväll gjorde vi en tur till ön med hela lägret. Det var en sådan där kanonkväll med minst 25 grader i vattnet och solen som värmde så skönt. De flesta av oss badade två gånger.

Anders har varit fågelräddare under dagen. I gallret på stupröret hörde han ett väldigt pipande. Där låg en liten unge som ramlat ur boet. Det slutade med att han fick hämta en stege och klättra upp till taket. Han visste var föräldrarna brukade flyga in under takpannorna så han pulade in ungen där och den verkar ha kravlat sig in i boet för sedan har det varit lugnt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0