Sommarvärme

I går hade vi vår lägeravslutning. I stekande sol men tack och lov lite vind red våra två ridgrupper varsin kadriljuppvisning. Det gick väldigt bra och var riktigt snyggt med bra flyt. Bästa uppvisningarna hitintills i sommar. Efter lite fika med föräldrarna åkte alla hem och jag och mina hjälpledare städade hela anläggningen. Fruktansvärt varmt och svettigt men det går ändå ganska fort när man är några stycken.

I dag är det ännu varmare och fullständigt olidligt att röra sig i solen. Om några timmar kommer våra gäster som ska hyra stugorna och vara här på hästsemester. Framåt kvällen ska de rida en introduktionslektion och i morgon tar vi en tur ut i omgivningarna. Sedan får de rida på egen hand. Skulle tro att de satsar på tidiga morgnar eller sena kvällar för nu på dagarna är det också miljoner bromsar på hästarna.

Jag ska köra hem Melody i kväll eller i morgon kväll. Vill inte stoppa in henne i transporten när den värsta värmen är. Hon kommer tillbaka inför nästa ridläger så då ska jag hämta henne igen. Det betyder att hennes hagkompis Sunny blir ensam och måste introduceras i en ny flock, så det blir lite pyssel.

Vad gör man annars sådana här dagar:
- sitter i skuggan och hoppas på blåst
- njuter av att gå ner i källaren
- badar
- blir frusterad av att inte kunna komma igång med målning och annat pyssel på gården
- dricker mycket vätska och längtar efter salt
- är glad över att skörden är bärgad
- kör vatten till hästarna
- oroar sig över att betena snart är slut och det växer inget nytt gräs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0