Miljon helt frisk

Här kommer en liten rapport om hur det gått med Miljon. Han blev ju sjuk med hög feber och misstänkt tarminflammation så han blev stående på djursjukhuset Ultuna under tre dygn. Då var han så återställd så han fick åka hem till sin fodervärd. I går var de till Strömsholms djurksjukhus med honom och kontrollerade tänderna. De tog också ett nytt blodprov och nu var alla värden som de skulle igen. Dessutom gjordes en rörelsekontroll och Miljon var helfräsch. Så nu kan Jennie sätta igång igen och sikta på nya mål.


Miljon och Jennie vinner på tävling

Tur att det gick så bra. Fick idag ett mail från en tjej som berättade att hennes f d häst hade dött i ett kolikanfall i helgen. Den blev sjuk på fredagen men på lördag kväll verkade den helt OK. Sedan fick dett ett nytt anfall på söndagen och plötsligt föll den ihop död. Så fruktansvärt och så lite man kan göra ibland. Hästar har verkligen ett känsligt magsystem.

På Ultuna sa dom att Miljon kan ha ätit fruset foder av något slag. I o m kylan har en av våra ensilagesorter frusit ihop i balarna så nu tinar jag allt i sadelkammaren innan jag fodrar med det. Om det är så att de kan få magproblem av det så vill jag försöka undvika det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0