Ofräscha ston

I morse (tidigt) kom hovslagaren för att kolla om skona tryckte på Clarissas hovar. Tycker hon blivit stel och lite småhalt efter sista skoningen. Han tog av skorna och kollade, tryckte med visitertången men ingen rekation. Det verkade inte som problemet satt där.


Clarissa

För ett tag sedan var han och gjorde samma sak med Bouchette. Hon verkade halt överallt och det uppstod efter skoningen. När hovslagaren tog av hennes framskor visade det sig att de legat och tryckt på sulan så det bildats som ett litet dike. Hon har blivit mycket bättre men vid longeringen idag såg man fortfarande en orenhet i gången så hon vår vila lite till.

Det har ringt en spekulant till på Miljard. Det var ytterligare en familj från samma region av Sverige som ville komma och titta och provrida. Den första familjen kommer den 21:a. Jag har bokat tid med equiterapeuten Sverker till Miljard. Han kommer på måndag och går igenom honom. Han är superduktig så finns det någon låsning eller spänning så hittar han den alltid.


Miljard

I morgon kommer fårklipparen. Det blir skönt för tackorna att bli av med den långa ullen nu när vårvärmen kommer. Jag ska nu planera in att få ut dem till beteshagen. Problemet är att jag har en tacka kvar som inte lammat ännu. Hon måste ha kastat sina tidigt i dräktigheten och sedan blivit ombetäckt av baggen. Juvret har börjat växa på henne så det är nog snart dags. Hon är jätterund och brukar vara en sådan där som får många lamm. Risken finns att det blir mer jobb med lamm som behöver stöd av flaska. De två sista åren har hon fått femlingar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0