Ridlektion

I dag hade jag en ridlektion med en av mina elever. Det var en sådan där wow-dag. Utveckling är så spännande. Förra gången tränade eleven mycket på att slappna av i kroppen och inte låsa händerna så fort det skulle uföras något. Det blev mest skritt för det är mycket svårare än vad man tror att bryta ett reflexmönster i kroppen.

På lektionen idag visade det sig ha blivit jättestor skillnad. En avslappnad ryttare gjorde ett bra grundarbete med serpentinbågar och sidoförflyttningar på nästan långa tyglar. Sedan gick vi över i travarbete och red en stor åtta. Nu hände de stora sakerna. Avslappningen i skänkeln gjorde att skänkeln och sitsen blev i perfekt lodlinje. Från början ville Grattis inte bibehålla traven men så fort ryttaren fick tips om att följa med med handen framåt och inte bli fast gick han på hela tiden. Grattis är verkligen den perfekta hästen att träna sig på för han är så tydlig med sin feedback. Med bra balans hos ryttaren gick det både att byta sittben utan balansrubbning, kunna skapa lite mer energi och göra mjuka ledande tygeltag vid några tillfällen. Allt fick till följd att Grattis tidvis gick i form och han såg hela tiden så harmonisk ut.


Grattis

Att lära sig rida är att öva på olika pusselbitar som sedan kan sammanfogas. Nu har den här ryttaren fått ihop ett helt hörn av sitt pussel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0