Välj bort sjukdomar

Läste igår en artikel i dagstidningen vi har här i vår region. Den heter Sörmlands Nyheter. Det var en artikel om hur mycket cancerfallen ökar i Sverige. Under 2011 fick nästan 58.000 personer en cancerdiagnos. Det man också ser äratt antalet cancerfall i Sverige ökar i en allt snabbare takt.
 
Hudcancer hos kvinnor ökade med 20 & mellan 2010 och 2011. Man räknar med att var tredje person i Sverige kommer att drabbas av cancer någon gång under livet. Cancer är den vanligaste dödsorsaken för människor under 80 år.
 
Det som är intressant är att de läkare som jobbade ute i världen i början på 1900-talet hos folkslag som levde som jägare och samlare rapporterade att de aldrig såg några cancerfall. För drygt ett år sedan intervjuades en urolog på radion om sin forskning på prostatacancer. Efter 20 års forskning hade han sett ett tydligt samband med intag av mycket kolhydrater. Efter sin upptäckt har han själv gått över till LCHF-kost.
 
Att cancern nu ökar i allt högre takt har säkert ett samband med att vi på åttiotalet blev fettskrämda. Något måste man ju fylla magen med så då började alla ösa på med kolhydrater i stället. Nu ser vi konsekvenserna.
 
Nu när jag vet att man kan påverka och förhindra sådana här dödliga sjukdomar gör det mig väldigt motiverad att äta bra mat och undvika det som höjer blodsockret och triggar insulinet. Även demenssjukdomarna motverkas av kolhydratsnål kost. Om  alla visste det här skulle många fler försöka komma igång med bättre kostvanor, för vem är inte rädd om sin hälsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0