Stor dos spänning

Det gäller att ha nerver av stål när man har ridläger ibland. I dag var en sådan dag då det hände en hel del. Vi var ute på uteritt med ridlägergänget. Precis när vi kommit in i skogen blev det stopp och då tröttnade Mia på det hela så hon vände helt enkelt runt och gick iväg på vägen i  riktning hemåt. Min hjälpledare gick efter för att försöka få stopp på henne men då bestämde sig även Mulle för att följa efter. Han är ju lite busigare ibland så han började trava. Som tur var fångades han in men Emelie fick fullt upp med att försöka hejda båda ponnerna. Det lyckades till slut när de kommit in på vägen som bär hem till Rocklösa. Vi andra stod kvar i skogen för hade vi också följt med hade det uppmuntrat Mia till att öka farten.
 
Sedan var allt lugnt ett tag ända tills vi kom förbi hästhagen där Miljard, Musseron och Dominans gick. Bouchette hetsade upp sig över att äntligen få se Dominans igen så hon började dansa runt. Ryttaren valde att hoppa av men då kom Bouchette lös med följd att Mia och Chassi blev rädda. Då blev även barnen rädda så sista biten var det en del ryttare som ledde hem sina hästar. Bouchette passade på att nosa på hästarna i hagen och sedan skrek hon typiska stoskrik. Jag fångade sedan in henne och tog henne hem.
 
Ingen ramlade av och av allt som hände lärde sig alla massor. Nu har jag fått årets dos av spänning så på nästa läger vill jag ha det så där lugnt som vi har det för det mesta med våra hästar.
 
Mia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0