Skrämmande läsning

I förrgår hade DN en artikel om hur mycket fetare vi svenskar har blivit sedan 80-talet. Numera är medelBMI för män på nivån överviktig. Även kvinnor ökar också. Vet ni vad som hände på 80-talet när denna explosion startade? Jo det var då man började med lightprodukter och skrämde befolkningen att det var farligt att äta fett. Äter man inte fett måste intaget av energi komma från kolhydrater och då måste man stoppa i sig massor för att hålla sig mätt.



Det här har fört med sig fler skrämmande saker. Diabetes ökar, cancer ökar, hjärt- och kärlsjukdomar ökar, psoriaris ökar, depressioner ökar, demenssjukdomar ökar, reumatism ökar, IBS och andra tarmproblem ökar osv. Ser ni sambandet?



I kväll var Anna Skipper på TV med sitt program "Du blir det du äter". Hon hjälpte en rejält överviktig ung tjej att få bättre kostvanor. Tjejen hade en passion - bröd. Spannmål innehåller nästan lika mycket kolhydrater som socker så att äta bröd blir lätt rena sockerkickar. Dessutom innehåller mjölet en massa annat vi inte tål och är anledningen till autoimmuna sjukdomar hos människor. Anna förordade en kost som bestod av kött, fisk, fågel, ägg, grädde, bär och ovanjordsgrönsaker. Exakt det som kallas LCHF.

I augusti anordnar jag en LCHF-kurs på sex dagar. Man bor här på Rocklösa, all mat ingår och alla kommer få lära sig massor om hur våra kroppar fungerar, vad man ska äta för att slippa sjukdomar, hur man lagar god mat och en massa annat. Det finns platser kvar så det är bara att anmäla sig. En helg i september kör jag en kurs igen för de som vill ha en kortare variant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0