Läger för ledarna

Den här helgen har de tjejer som ska jobba här under våren och sommaren varit på Rocklösa. Tanken var att alla skulle lära känna varandra och att vi tillsammans skulle få en gemensam linje för vårt arbete. Det som var så himla bra var att några av tjejerna redan jobbat här tidigare och de kunde tillföra och tipsa de nya om en massa saker. De som var nya tyckte också att det kommer kännas mycket bättre att komma och jobba eftersom den nu känner sig bekanta med hästarna, rutiner, stallet osv. En sådan här helg ska jag ordna varje år inför säsongen för det var bara plus med allt.


Mycket Grattis på golvet

Vi började lördagen med att gå igenom vilka egenskaper en bra ledare ska ha och så bestämde vi hur vi ville att lägrena på Rocklösa ska uppfattas. Vår rubrik på det blev "samspel med hästen".  Vi kommer ha teoripass och övningar under lägrena för att hitta det och så en massa annat förstås.



Sedan gick vi ut på ridbanan och gjorde några HAE-övningar (personlig utveckling) med hästarna. Övningarna gjorde att vi såg varandras personligheter bättre och mycket av det som hände vid övningen kunde lätt kopplas till att samma sak kan hända när man är ledare på ett ridläger.


Viveka och Grattis

Ett kort ridpass hann tjejerna också med innan kvällen.  


Ylva och Henry

På söndagen blev det ett ridpass, genomgång av stallrutiner och säkerhetstänkande och lite annat smått och gått.


Emelie på Mulle

Nu har de åkt hem och jag ser fram emot att träffa dem igen på vårens och sommarens läger.


Pernilla på Rasmus och Elin på Totte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0