Loppan på rymmen

Den minsta ponnyn på Rocklösa är Loppan och han är en riktig liten rymmare. Det finns inte många hagar som han inte tar sig ur. Nu är han så charmig så man har svårt att bli arg på honom och han stannar alltid på gården. Det som inte är så bra är om han äter för bra mat eftersom han hade fång förra året. I morse blev vi helt förskräckta. Han hade lyckats ta sig in i stallet och hittat havrehinken. Några kilon slank nog ner. Inte bra alls. Han har fått stå på box under dagen och nu i natt och bara fått halm att äta. Vi har motionernat honom många gånger under dagen så kolik är det nog ingen fara för längre. Det som inte ännu är över är risken att han får ett fånganfall. Det kan uppstå om det blir obalans i tarmen. I dag var han piggare än vanligt så det märktes att han fått lite extra energi.



På vårt pågående läger har vi slagit rekord i antal avramlingar under en vecka. Det brukar vara någon enstaka som ramlar av men den här veckan har det hänt 7 gånger. Det började på uteritten i början av veckan. Tre stycken ramlade av samtidigt när det hoppade iväg en hjort i skogen som hästarna reagerade lite på. Sedan for ytterligare en av i diket efter nedförsbacken. I dag var det åter dags. Vi hade en liten hopptävling och tre stycken lyckades ramla av. Det här är rekord för oss på Rocklösa. Vi brukar inte ens ha 7 stycken under en hel lägersäsong. Samtliga avramlingar berodde på dålig balans hos ryttarna så ingen kunde skylla på hästen.

Kommentarer
Postat av: marianne fagerberg

Jag är inte förvånad,han är en riktig liten "gangster" Har alltid haft en massa hyss för sig,det är väl därför man älskar honom såå mycket.

2010-08-01 @ 22:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0