I uppröjartagen

Vad skönt det är när man får gjort sådant som legat länge och väntat. I sommar har Anders och jag faktiskt kommit igång med en hel del av dessa sysslor. Tillfredsställelsen när det är klart är mycket skön och man känner sig fantastiskt nöjd.

I dag gav vi oss på högarna med kvarglömda stammar från när vi fick beteshagarna röjda. Efter det att flistuggen tuggat i sig det mesta blev det ändå en massa spill kvar på åkern. Det var ihopsamlat i kapahögar till ved och det som var för smått var samlat i en hög som skulle eldas upp. Tiden går och allt har legat där länge och väntat. I dag lyckads vi båda kapa allt och bränna högen samt köra alla kvistar från en omkullblåst asp så de också eldades upp.



Vi har gjort om i vedboden. Mot marken har vi lagt byggplast. Det kommer så mycket markfukt så den gör stor nytta. Därpå har vi lagt ett lager med träpallar. Sedan är det tänkt att vi ska kasta in veden och på sikt tänkte vi skaffa en transportör som går in högt upp så att man kan fylla till ett riktigt högt berg. Det här blir mycket lättare och effektivare än att stå och stapla i travar som vi gjort tidigare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0