Rufus på villovägar

I tisdags var jag till veterinären med Rufus ben. Hon konstaterade att det var lite varigt så han fick en lugnande spruta och så stoppade hon in en tjock sticka i såret och kände efter hur stort det var och i vilken riktning det satt. Det ser rätt läskigt ut och det är konstigt att man inte förstör det som finns innanför. Det positiva var att såröppningen satt lägst på benet vilket gjorde att ev var som bildades kunde rinna neråt och ut. Hon öppnade lite extra och spolade sedan ur ordentligt. Katter vill ju slicka så hon rekommederade en krage på honom.

Väl hemma gick han runt med kragen och såg mer eller mindre panikslagen ut så efter en stund tog jag av den. Han var så plågad så det kändes bättre att pröva om det skulle fungera ändå. Efter en stund gick han ut. När jag kom upp från stallet några timmar senare var han borta och sedan såg vi ingen katt mer under det dygnet. Dagen efter åkte Anders bort till fritidshusområdet och gick ner till en liten gård. Vi vet att Rufus brukar hålla till där på somrarna ibland. Mycket riktigt. På långt håll såg han honom men Rufus sprang snabbt och gömde sig så Anders hittade ingen katt.



I dag åkte vi dit tillsammans. Tog med lite god köttfärs och började ropa så fort vi kom ur bilen så han skulle känna sig trygg med vilka som kom. Trots det försvann han in i en lada och var väldigt skygg. Jag gick efter och letade och slutligen klättrade jag upp på loftet och där bakom en höbal kikade han fram. Han kom försiktigt fram och började äta och då kunde jag klappa honom. Sedan tog jag honom i famnen och så klättrade vi ner och gick till bilen och körde hem. Nu har han varit inne under hela kvällen. Ligger i knä och spinner och beter sig som vanligt. Däremot äter han dåligt och har blivit ännu tunnare under de dygn han var på rymmen. Märkligt det där med att han var så skygg och inte verkade känna igen oss när vi befann oss i fel miljö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0